52 jarige-supportersclub Adegem sponsort de matchbal voor Racing-Jong KV

Zondagnamiddag speelt Racing de derby tegen Jong KV Mechelen. Ook in deze thuiswedstrijd is er een gesponsorde wedstrijdbal.

Ditmaal is het supportersclub Adegem die de matchbal voor zijn rekening neemt.

Adegem is opgericht in 1971, in café Adegem in de Adegemstraat. Intussen is de uitvalsbasis van Adegem al vele jaren café Citadel in de Maurits Sabbestraat.

Adegem heeft enkele moeilijke jaren achter de rug. Een flink aantal drijvende krachten in het bestuur is door de jaren heen weggevallen door ouderdom en sterfte, waardoor er dringend nieuwe mensen nodig waren om het schip te laten drijven.

Zo trad erevoorzitter André Verhaege af, overleed “Dré Pijp” plots en stierf begin 2020 even onverwacht sterkhouder Jef Verbruggen.

Jefs zoon John wilde niet aan de zijlijn blijven toekijken en nam het voorzitterschap resoluut op zich. Hij wist zich te omringen met enkele verse krachten die van Adegem weer een bloeiende supportersclub maakten. Zo kon Adegem in 2021 zijn 50-jarige bestaan vieren.

“Het is dankzij Steven, Eric, Frank, Marleen en onlangs Emanuela dat we momenteel een sterk bestuursteam vormen”, zegt een fiere voorzitter John Verbruggen.

“Samen zijn we erin geslaagd het aantal leden van Adegem op te voeren van 24 naar 170. Dat is een heel mooi aantal. We zijn daar trots op. Net als op al onze vrijwilligers die keihard werken achter de schermen. Ook de goede samenwerking met Citadel-uitbater Marc Serneels is voor ons heel belangrijk in dit verhaal.”

Als supportersclub steunt Adegem uiteraard in de eerste plaats Racing Mechelen. Er worden fondsen vergaard die rechtstreeks en onrechtstreeks naar de club vloeien.

“Wij organiseren busverplaatsingen bij de uitwedstrijden van Racing en tal van activiteiten voor de Racing-supporters. Daarnaast sponsoren we de organisatie “Kom op tegen Kanker” en ondersteunen we allerlei goede doelen en andere activiteiten.”

John Verbruggen en 3 bestuursleden van Adegem zullen zondagnamiddag de aftrap geven van de wedstrijd tussen Racing en Jong KV Mechelen.

Wil jij lid worden van supportersclub Adegem? Dat kan voor 24 euro per jaar. Stuur een mailtje naar adegem.1971@gmail.com. Volg Adegem op hun Facebook-pagina, zoek op “KRCM Supportersclub Adegem”.

Foto’s van supportersclub Adegem: