15 Ierse Bohemian FC-fans komen naar Racing-Herentals kijken

Hoog bezoek zaterdag in het Oscar Vankesbeeckstadion! Een 15-koppig groepje Ierse voetbalfans komt de match tussen Racing en Herentals bijwonen.

Racing heeft supporters over de hele wereld. Getuige de komst van een groep Dubliners, die komend weekend voor de 3e keer een wedstrijd van groen-wit bijwonen.

Ian Hopkins is één van de 15. Hij legt uit waarom hij en zijn makkers uitkijken naar deze trip.

“We zijn een groepje voetbalsupporters uit Dublin. Bohemian FC is onze club. Bohemian FC is een van de succesvolste clubs van Ierland, met 11 titels en 7 bekers. De club is opgericht in september 1890.”

Klik hier voor de website van Bohemian FC.

Hoe komen jullie erbij om naar Racing af te zakken?

“In Ierland begint het seizoen pas in februari, maar we willen nu graag al wat voetbal zien. En omdat we in het verleden al naar Racing komen kijken zijn, besloten we nog eens te komen.”

“Ons eerste bezoek aan Racing was in 2015, toen de club nog in 2e klasse speelde en Antwerp op bezoek was. Sindsdien zijn we supporter van Racing. In 2017 zijn we nog eens teruggekeerd.”

Wat vind je van het stadion, met zijn authentieke Britse tribune?

“Het stadion is de belangrijkste reden om van Racing te houden. Het is een prachtige zittribune. Het stadion heeft alles wat een stadion moet hebben.”

“De supporters van Racing zijn vriendelijk en we hebben ons al twee keer geweldig geamuseerd in het chalet.”

Hoe volgen jullie Racing? Op de Ierse tv :-)?

“Racing heeft een goeie website en is zeer actief op de social media. Op Facebook en Instagram komen wij echt aan onze trekken.”

Hoe zal het weekendje Mechelen er uitzien?

“We komen vrijdag aan in Brussel en blijven daar slapen. Zaterdagochtend komen we dan naar Mechelen, waar we ons hotel even gaan verkennen.”

“Daarna trekken we de stad in en gaan we het lokale bier proeven en een hapje eten. ’s Avonds kijken we dan uiteraard uit naar de wedstrijd. Zondag vliegen we terug naar huis.”

“We komen met 15 man af. We hebben geld samengelegd voor de wedstrijdbal, enkelen van ons zullen de aftrap geven.”

Ian en vrienden: van harte welkom op Racing!
Schitterend dat jullie dit doen én de matchbal schenken.

Tot zaterdagavond op OVK!

Ian en zijn vrienden bij een vorig bezoek aan Racing:

Ruimte voor externe advertenties: