Yaron Coen ruilt Duffel na dit seizoen voor Racing

Yaron Coen speelt volgend seizoen in ons groen-witte shirt. De 20-jarige back kan zowel op links als rechts uit de voeten.

Yaron Coen speelt nu nog voor Duffel, in tweede amateur. Maar hij brandt van verlangen en ambitie om straks het Racing-plunje aan te trekken.

Yaron, kun je kort schetsen wat je als voetballer op jonge leeftijd al meegemaakt hebt?

“Ik ben beginnen te voetballen bij Sporting Mechelen, en speelde daarna achtereenvolgens voor Hombeek, Willebroek-Meerhof en Wolvertem. Bij die laatste club heb ik drie mooie jaren beleefd en zijn we kampioen geworden met onze ploeg.”

“Daar ben ik opgemerkt door Sporting Lokeren. Lokeren heeft me overgenomen, ik heb daar 4 jaar gespeeld. Eerst bij de U16, later werd ik met een driejarig contract opgepikt bij de beloften en de A-kern. Sinds dit seizoen speel ik bij Duffel.”

Bij Lokeren genoot je een heel goeie opleiding, neem ik aan?

“Ja. Het was een grote stap om naar daar te gaan, een hele verandering. We zijn met ons gezin van Mechelen naar Puurs verhuisd om de verplaatsing iets minder kort te maken. In Lokeren kwam ik in een omgeving terecht met heel goeie jeugdspelers, ik ben er vrij snel doorgestroomd naar de beloften.”

“Uiteindelijk ben ik door Lokeren ook in de nationale ploeg beland, bij de U16 en U17 (zie foto hieronder). Daar was ik aanvoerder en speelde ik samen met jongens als Alexis Saelemaekers, nu in de eerste ploeg van Anderlecht, Zinho Vanheusden, nu bij Standard, en Thibaud Verlinden, nu bij Stoke City.”

“Omdat ik de tijd rijp achtte om me in een eerste elftal te bewijzen heb ik dit seizoen dan de overstap naar Duffel gemaakt.”

Volgend seizoen speel jij voor Racing, wat doe je overdag?

“Ik ben nog maar 20. Ik studeer nog. In Antwerpen volg ik aan de hogeschool bewegingsrecreatie en LO. Die richting kan ik perfect combineren met voetbal. Ik zit op kot in Antwerpen, in de buurt van het Centraal Station.”

“En ’s avonds is het dan uiteraard voetbal, hoewel ik in Duffel een heel stroef seizoen doormaak. Ik heb geen goeie band met de trainer, ik heb weinig kansen gekregen. Daarom kies ik voor een nieuwe uitdaging bij Racing.”

“Want ik geloof in mijn potentieel en in de gesprekken met Racing voel ik veel vertrouwen. Ik ken Marc Ghys nog van zijn Duffel-periode en zo is de bal aan het rollen gegaan. Ik wil bij Racing echt doorbreken als voetballer.”

Als Mechelaar ken je Racing goed?

“Racing heeft een heel mooie geschiedenis en een mooie ambitie. Dit is echt een club waar ik mijn kwaliteiten wil tonen. Ik zal in eerste instantie hard moeten werken.”

“Ik wil een basisplaats afdwingen als back. Ik kan zowel links als rechts achteraan spelen. Mijn sterke punten als back? Defensief sta ik sterk in 1-tegen-1-duels en offensief kan ik een beroep doen op mijn balbehandeling en snelheid.”

Toch wordt Racing tegelijk een stap in het onbekende?

“Dat is zo. Maar ik ben de laatste 3 wedstrijden al komen kijken. Ik was zondag dus ook in Bornem. Ik heb in die 3 matchen gezien dat Racing een aantal goeie voetballers in de kern heeft. In elk compartiment zit kwaliteit. Ik geloof nog in het behoud.”

“En ik ken ook al één speler: Dean Doncos. We hebben samen op school gezeten in Mechelen. Toen hadden we nog geen band met elkaar, maar toen ik naar school ging in het atheneum van Boom hebben we elkaar via-via leren kennen.”

“Zo hebben we in het verleden al geregeld in dezelfde ploeg voetbaltoernooitjes gespeeld. Zijn aanwezigheid maakt het voor mij misschien net iets makkelijker om me meteen goed te integreren.”

Bedankt voor de babbel, Yaron!
Maak er nog het beste van bij Duffel en alvast heel veel succes volgend seizoen!

Hieronder nog twee foto’s van Yaron Coen in het shirt van Sporting Lokeren: