Wout Kerckhofs voor de derby op KV: “Niks mooiers dan dit”

Zondag = derbydag! Voor de 4e keer in 2 seizoenen neemt de eerste ploeg van Racing Mechelen het op tegen Jong KV Mechelen.

Na de twee knappe overwinningen in 2022-2023 verloor Racing dit seizoen voor het eerst van de KV-talenten. Wat wordt het zondag? Een match om naar uit te kijken!

Na de nederlaag in Diegem afgelopen weekend ligt onze ploeg gebrand op een eerste driepunter in 2024. Nog eerst even terug naar zondag: wat liep er eigenlijk verkeerd in Diegem?

We vragen het aan onze aanvoerder Wout Kerckhofs.

“In het algemeen waren we niet scherp genoeg. We begonnen goed en hadden overwicht in balbezit, met enkele goeie kansen erbij. Maar tegen de gang van het spel in kwamen we 1-0 achter”, analyseert Wout.

“We konden dat snel rechtzetten met de gelijkmaker vlak na de rust, maar daarna waren we te naïef en wilden we het té graag té snel beslissen. Daarbij zijn we op twee dodelijke counters gelopen, iets waar Diegem zeer sterk in is.”

Zat er toch niet meer in tegen 10 man, na rood voor hun keeper?

“Ja. Tegen 10 man en een veldspeler bij Diegem in doel, hadden we meer moeten doen. Dat dat niet gelukt is, hebben we alleen aan onszelf te wijten.”

“Natuurlijk is het niet simpel om tegen een dubbele gordel van 5 man op te boksen. Dan moet je oplossingen zoeken en creatief zijn. Meer op doel durven te schieten. Maar dat is dus niet gelukt…”

Is de match intern al besproken?

“Eerlijk gezegd is het het beste om die match zo snel mogelijk te vergeten. Zeker met het oog op de derby mag je niet te lang bij die teleurstelling blijven stilstaan.”

“De sfeer in de kleedkamer was down. Als je niet kunt brengen wat je kan en wil, dan sleep je dat onherroepelijk een paar dagen met je mee. Maar zoals gezegd: volle focus nu op Jong KV.”

Heeft het gebrek aan publiek jullie parten gespeeld?

“Dat mag geen excuus zijn, maar je weet dat het Racing-publiek altijd een extra steun is in moeilijke situaties. Ze stuwen je vooruit en geven een extra boost.”

“Maar aan deze situatie kon niemand iets veranderen.”

Leeft de derby in de spelersgroep?

“Absoluut. Al van in het begin van het seizoen hebben we de twee derby’s met rood aangestipt.”

“Dit zijn matchen die je absoluut wil winnen. We hebben vorig seizoen ervaren hoe gigantisch leuk dit is, voor onzelf, voor de supporters, voor de hele club.”

“De 2-5 in de heenmatch dit seizoen is dan ook een scenario dat we nu niet opnieuw willen meemaken.”

Vorig seizoen maakten 600 Racingers de match op KV mee. Racing won met 0-1. Verwacht je komende zondag een gelijkaardige wedstrijd?

“Het was een geweldige match in een geweldige ambiance. De respons van de supporters was fantastisch. Ik kan alleen maar hopen dat dit zich zondag herhaalt.”

“Momenteel is de sfeer wat negatief, als je de reacties op Facebook bekijkt de laatste weken. In de spelersgroep is dat een thema.”

“We zijn geen mannetjes van suiker en kunnen tegen een stootje, maar die reacties komen bij bepaalde spelers zeer hard binnen.”

Nochtans staat Racing 3e. De ambitie die voor het seizoen uitgesproken werd, was een ticket voor de eindronde, niet zozeer de titel. Hoe zie jij dat?

“We staan momenteel inderdaad op een goeie positie in de rangschikking. Als we op deze plaats eindigen, spelen we de eindronde.”

“Ik ben het ermee eens dat we meer punten hadden kunnen hebben dan momenteel het geval is, maar ik ga ervan uit dat je tegen het einde van het seizoen krijgt wat je verdient.”

“Het doel is dus absoluut haalbaar. Alle spelers doen hun stinkende best om de ambitie van de club en de supporters waar te maken. Niemand komt op het veld met de intentie om slecht te spelen.”

“Ik hoop dat we snel weer met zijn allen aan één zeel trekken, te beginnen zondag in de derby. Er is niks mooiers dan voor de Racing-aanhang op KV te kunnen spelen en daar te winnen.”

Bedankt voor de babbel, Wout, en heel veel succes zondag!

Supporters, er is een buscombi voor de derby, lees er hier alles over in een artikel van begin januari.

Nuttige link:
koop hier jouw ticket voor bus en match in onze digitale ticketshop
koop jouw ticket voor bus en match woensdag, donderdag en vrijdag in het chalet + via mail bij Adegem

Veldeman
Veldeman