Wout Kerckhofs maanden out met meniscusletsel: “In de grond getrapt”

De blessurelast in het eerste elftal begint op te lopen. Met Wout Kerckhofs staat alweer een sterkhouder maanden aan de kant.

Wout sukkelt al enkele weken met zijn knie en moet deze week een operatie ondergaan. Hoogstwaarschijnlijk kan hij daardoor dit kalenderjaar niet meer in actie komen.

“Het was een ongeluk op training”, zegt Wout. “Bij de heropstart van de trainingen heb ik in de grond getrapt en voelde ik iets in mijn knie. Het leek allemaal niet erg. Een echo en MRI brachten niets onrustwekkends aan het licht.”

“De dokters en specialisten zeiden dat het vanzelf moest genezen. Twee weken geleden was het nog niet beter en heb ik twee injecties gekregen. Maar die boden geen soelaas.”

“Dus ben ik opnieuw op consultatie geweest en is de diagnose van een kijkoperatie gesteld. De pijn die ik heb wijst op een probleem met mijn meniscus, maar nog altijd is niet helemaal duidelijk wat er scheelt.”

“Er zijn twee mogelijkheden: ofwel moeten ze een stukje wegnemen dat los zit en sta ik 6 tot 8 weken aan de kant, ofwel moet de meniscus gehecht worden en ben ik 3 maanden kwijt. Dan ben ik dus out tot Nieuwjaar, die kans is groot.”

“Eerst slecht gezind, nu al wat beter”

“Ik heb in het verleden al wat gesukkeld met de mediale band in mijn knie, misschien dat mijn huidige blessure er al een tijdje zat.”

“Het is in elk geval geen prettige periode geweest. Er is geen duidelijke reden van mijn pijn en dan begin je na te denken, wat soms wel tot wat frustraties leidt. In dat opzicht is het goed dat ik nu die operatie onderga en dan definitief zal weten wat er scheelt.”

Na de langdurige blessure van Yannick Put en enkele kleinere blessures bij andere spelers is Wout Kerckhofs de volgende in het rijtje.

“Toen ik het nieuws te horen kreeg, was ik slecht gezind, maar nu gaat het al iets beter”, zegt Wout.

“Het is natuurlijk nooit plezant om dit mee te maken, maar anderzijds: het is de eerste keer dat dit me overkomt en ergens hoort dit ook bij het voetbal. Als dit het enige is dat ik in mijn voetballoopbaan ooit moet meemaken, valt dat goed mee.”

“Of mijn onbeschikbaarheid een aderlating is? Dat zou ik niet zeggen. De jongens die de voorbije weken in mijn plaats speelden hebben dat heel goed gedaan. Die jongens zullen hun match wel spelen, daar ben ik niet bang voor.”

“Zelf zal ik zo snel mogelijk naar de matchen als supporter komen kijken, en af en toe langs de kant ook een training meepikken. Al zal het na de operatie, woensdag of vrijdag, vooral revalideren zijn bij de kinesist.”

Wout, heel veel succes met de operatie en jouw herstelperiode!