fbpx

Wout Kerckhofs: “Het moet véél beter, we weten wat ons te doen staat”

Zaterdag neemt Racing het in het Oscar Vankesbeeck-stadion op tegen Diegem Sport. De vraag die op ieders lippen brandt: kruipt groen-wit uit zijn dal?

Racing is door een 2 op 12 een beetje weggezakt in het klassement. Groen-wit staat plots in de rechterkolom, na nederlagen tegen Hasselt en Bocholt en gelijke spelen tegen Cappellen en Berchem.

“We beseffen allemaal dat het al een tijdje niet goed is en dat dit niet mag blijven duren. We hopen snel een kentering teweeg te brengen”, zegt Wout Kerckhofs.

“Het is niet dat ik zo maar meteen een verklaring kan geven voor de mindere resultaten. Het verschil tussen de trainingen en de wedstrijd is momenteel gewoon veel te groot.”

“Heeft het te maken met de vorm van de spelers? In combinatie met een dipje? Iedereen kan een dipje hebben, maar dan moeten we de wil en veerkracht tonen om toch dat resultaat binnen te halen.”

Hoe kunnen jullie als spelersgroep het tij teren?

“Ik speel nu mijn 8e jaar bij Racing en ik weet wat het is om voor de supporters van Racing te spelen. Ze eisen niet elke week champagnevoetbal, ze hebben eigenlijk maar één eis: dat we ons truitje nat maken en onze mouwen opstropen.”

“Dat moeten we dus doen. We weten wat ons te doen staat: mentaliteit tonen en fier zijn op het Racing-logo.”

Is er sprake van wat decompressie na de spanning die er toch was in de derby tegen Jong KV?

“Neen. Ook na die derby, die we wonnen, hebben we nog een aantal goeie resultaten geboekt.”

“Het is ook niet dat we kwaliteit tekortkomen, want we hebben in de eerste seizoenshelft genoeg laten zien tot wat we in staat zijn.”

“Het is wel zo dat andere ploegen ons intussen beter kennen. We waren in september nieuw in de reeks, nu weten ze hoe we spelen. Maar dat mag geen excuus zijn.”

Hoe reageert de spelersgroep op deze dip?

“Als iets frustrerends. Het is geen leuke periode, maar alleen wij kunnen er iets aan veranderen. Het moet véél beter en daar moeten we met z’n allen samen voor gaan.”

“Natuurlijk weegt dit op de groep. In het begin van het seizoen was het spel zeer goed, wonnen we en was de sfeer top. Nu is er een beetje onzekerheid, dat is normaal.”

“Maar er is geen reden tot paniek. Al een heel seizoen ligt alles in deze reeks zeer dicht tegen elkaar. 1 keer winnen en we staan weer in de linkerkolom. Anderzijds brengt een nederlaag ons weer wat verder van de middenmoot. Dat mogen we niet laten gebeuren.”

Wat kan er tegen Diegem, dat intussen mooi 5e staat?

“Diegem zal zich tegen ons dubbel komen plooien, dat weten we nu al. Aan ons om de rug te rechten en te tonen wat we waard zijn. Zeker nu we thuis spelen.”

Veel succes zaterdag, Wout!

Supporters, de loketten en de poorten van OVK gaan open om 18u30. 

Tot dan!

Lees ook:
je kunt ook online een ticket kopen in onze digitale ticketshop
je kan hier ook al een ticket kopen voor de derby Racing-Jong KV op 5 maart