“Wordt een boeiende en sfeervolle avond tegen Witgoor”

Na de afgelasting in Nijlen komt Racing zaterdagavond in actie tegen Witgoor.

De ploeg uit Dessel vormde begin oktober geen al te groot obstakel. Racing won toen met 0-4 in Witgoor, dat momenteel op de 13e plaats staat.

Toch is Dave De Herdt op zijn hoede voor de sterke punten van de bezoekers.

Coach, eerst nog even terug naar vorige week: wat vond je van de afgelasting vorige zondag in Nijlen? Terecht? Sportief een streepje door de rekening?

“Leuk was het niet, want je bent voorbereid en dus wil je spelen.”

“Terecht of onterecht: dat maakt niet veel uit. Er was een zone op het veld waar voetballen echt niet mogelijk was.”

“Maar ik heb nadien gehoord dat om 15u al het water was weggetrokken en we dus wel gespeeld konden hebben. Maar dat is allemaal praat achteraf en dus niet meer belangrijk.”

“We moeten nu gewoon zien dat de wedstrijd tegen Nijlen zo snel mogelijk gespeeld kan worden. Psychologisch kan dit een nadeel worden als dat te lang zou duren.”

Ter info: we hopen zo snel mogelijk te kunnen communiceren over de datum van die inhaalmatch tegen Nijlen. De onderhandelingen daarover lopen momenteel nog.

Hoe is de week verlopen?

“Vrij goed. Gregory Carrez is wel ziek geweest. Maar ik merk een goede focus op training. Ik zie veel scherpte en tegelijk ook veel plezier.”

“Er komen belangrijke en drukke weken aan, dus is het belangrijk dat de groep gezond blijft en dat de spelers weten waarmee we bezig zijn.”

Wie mis je tegen Witgoor?

“Dries Ventôse en Jens Heyvaert hun schorsing schuift op, dus zijn ze niet beschikbaar.”

“Achter Gregory Carrez zijn naam staat een vraagteken. We zullen zien, maar nemen alvast geen risico.”

“Jerko Guldix is dan weer opnieuw beschikbaar na zijn enkelblessure.”

Witgoor uit was al bij al een makkelijke overwinning, verwacht je dat zaterdag opnieuw?

“Witgoor was in de heenmatch het kind van de rekening. We hadden toen een slechte week achter de rug met 3 op 9 in 7 dagen.”

“We hebben het onszelf daar makkelijk gemaakt door de juiste grinta en mentaliteit aan de dag te leggen. En op dat elan zijn we toen doorgegaan.”

“Zaterdag wordt het echter een totaal andere wedstrijd, want Witgoor verkeert in degradatiegevaar en zal er samen met hun talrijke supporters alles aan doen om punten mee te nemen uit Mechelen.”

“Ik verwacht hen zeer compact en loerend  op de counter, maar dat is iets wat we wel meer meemaken.”

“Tijdens de winterstop hebben ze zich ook versterkt met een uitstekende spits, Ratko Vansimpsen. Ratko is iemand waar ik in mijn periode op Beerschot nog mee heb samengewerkt. Hij vormde toen een heel goed duo met Dries Ventôse… Het wordt dus een boeiende en sfeervolle avond op OVK.”

Veel succes tegen Witgoor, Dave en co. 

Supporters, op post om Racing mee aan de leiding te houden!

Lees ook:
de loketten zijn open vanaf 18.30 uur