“Willen nederlaag zaterdag voor eigen fans rechtzetten”

Zaterdagavond wacht huiswerk nummer 3: Kontich komt op bezoek. Trainer Dave De Herdt is er na de (onverdiende) nederlaag van vorige week meer dan ooit op gebrand de 3 punten te pakken.

Coach, hoe heb je de 2-1 in Sint-Dimpna verteerd?

“Ik heb heel slecht geslapen zaterdagnacht. Maar zondagochtend ben ik mijn jongste zoon gaan afzetten op het voetbal en heb ik tot zijn wedstrijd begon even een wandeling gemaakt in het fort.”

“Mijn beide kinderen voetballen en hen gelukkig zien op het veld zorgt ervoor dat ik mijn hoofd kan leegmaken. Zondagnamiddag hadden we thuis een verjaardagsfeestje, zodat ik niet naar een wedstrijd ben gaan kijken. Dat helpt ook natuurlijk.”

“Meestal ga ik ook zelf tegenstanders scouten, maar door deze familiale verplichtingen ging dat dus niet. Een gelukje dus, anders word je er toch weer aan herinnerd…”

Deze week hebben jullie een keer op een kunstgrasveld getraind. Hoe beviel je dat?

“Dat was een verademing. Dan pas kun je echt zien hoeveel voetballend talent er in deze groep zit.”

“Door allerlei omstandigheden ligt ons oefenveld er niet optimaal bij, maar we kunnen af en toe uitwijken naar een alternatief, dus dat is goed.”

Kontich komt om te winnen naar OVK. Hoe schat je die ploeg in?

“Kontich heeft in elke linie spelers die bij de top horen in deze reeks. Als team behoren ze dus ook tot de grote groep van promotiekandidaten.”

“Ze beschikken ook over de ervaring om in 1e provinciale te spelen en kunnen dus makkelijk de valkuilen in de reeks herkennen. Terwijl het voor ons als nieuwkomer in deze reeks toch nog wat zoeken is naar de juiste verhoudingen in de reeks.”

Een overwinning is voor beide clubs een must, niet?

“De competitie is lang, maar uiteraard draai je liever nu al bovenin mee dan de hele tijd te moeten achtervolgen.”

“Maar let maar op: elke week zullen er verrassingen zijn in deze competitie. Wij bekijken het week per week, zonder naar andere ploegen te kijken. We zullen rond Nieuwjaar wel zien waar we staan, om dan vervolgens een versnelling hoger te schakelen.”

“Maar de groep en de technische staf zijn erop gebrand om de ontgoocheling van afgelopen weekend recht te zetten voor onze eigen supporters. Die mensen waren met 300 aanwezig in Geel, fantastisch toch! We willen dit voor hen zo snel mogelijk rechtzetten en hopelijk lukt dit zaterdag al. Want onze supporters verdienen dit.”

Zijn er geblesseerde of geschorste spelers?

“Nick Van der Zyp komt terug uit schorsing en keert dus ook terug in de selectie. Kaj Knipping verdwijnt dan weer uit de selectie wegens werkverplichtingen.”

Lars Gysels, Arno Robert en Beynaerts spelen vrijdagavond met de beloften. Yaron Coen sluit dinsdag op zijn beurt weer aan bij de groep.”

Coach, bedankt voor de vooruitblik.
Supporters, allemaal op post om onze jongens te steunen zaterdagavond!

Ruimte voor externe advertenties: