Wijziging interprovinciale eindronde vanaf volgend seizoen

Op de Vlaamse studiecommissie van woensdag 12 juni 2019 werd een belangrijke wijziging goedgekeurd i.v.m. het verloop van de interprovinciale eindronde.

Voor het komende seizoen zal er geen Antwerpse eindronde meer georganiseerd worden. Wie neemt er dan deel aan de interprovinciale eindronde? Dat zijn zijn de drie periodewinnaars en de tweede in het eindklassement. Indien een gerechtigde deelnemer dient te worden vervangen, zal de eindrangschikking in dalende volgorde in aanmerking worden genomen. Dit is bijvoorbeeld het geval indien er geen drie verschillende periodewinnaars zijn, de 1ste of 2de van het kampioenschap tevens periodekampioen werd of een gerechtigd deelnemer degradeert of dient deel te nemen aan een testwedstrijd of eindronde voor de degradatie.

Vanaf nu mogen alle vijf de Vlaamse provincies drie ploegen laten deelnemen, dat zijn er dus 15. Elk jaar wordt daar een 16de club aan toegevoegd. Men bepaalt die 16de club op basis van het alfabet, daarom het volgende seizoen 4 deelnemers uit de provincie Antwerpen, het daaropvolgende seizoen 4 Limburgse ploegen en 3 uit Antwerpen, het jaar nadien Oost-Vlaanderen met 4 ploegen en 3 uit Antwerpen enz…

De interprovinciale eindronde zal via rechtstreekse uitschakeling verlopen en niet meer in poules zoals nu het geval is, dus in één wedstrijd en uit of thuis bij loting bepaald. Alle wedstrijden worden in het weekend gespeeld, dus geen matchen meer op een werkdag.