“Wie denkt dat we eventjes de 3 punten pakken in Nijlen is wat naïef”

We gaan de laatste rechte lijn van de competitie in. Zaterdagavond wacht wedstrijd nummer 21, een uitmatch op Nijlen.

Dave De Herdt kan met zijn spelersgroep terugblikken op 9 op 9 in 2020 en met de overwinning tegen Sint-Dimpna net voor de winterstop erbij maakt dat 12 op 12.

Coach, hoe is de week verlopen na de zege tegen Herentals van vorig weekend?

“Het was een hectische week. De trainingen waren goed, ernaast kloppen we momenteel overuren. We maken immers werk van de toekomst en bekijken hoe we ons kunnen versterken met het oog op volgend seizoen.”

“Daar komen veel gesprekken bij kijken. Komt er ook nog eens bij dat er clubs stoppen of geen licentie aanvragen. Daardoor hebben we deze week een extra doelman, Jeroen Hofmans, kunnen aantrekken.”

“Ik ben heel blij met de inzet en het werk dat iedereen levert. Ook al zijn dat uiteindelijk allemaal nevenactiviteiten, want er is maar één ding dat telt en dat is de volgende wedstrijd. En die willen we ook weer winnen, al zal het een heel lastige klus zijn.”

Welke spelers moet je in Nijlen missen?

“Kevin Eyeson heeft een trap geïncasseerd tegen Herentals en is twijfelachtig. Lee Roy De Keersmaecker is eveneens twijfelachtig met zijn ontsteking.”

“Wout Kerckhofs heeft zich donderdag tijdens een duel bezeerd aan zijn knie en heeft de training moeten staken. Hij is dus ook twijfelachtig. Verder geen geschorsten of zieke spelers.”

Nijlen is een ploeg die ons niet ligt. Hoe bekijk jij dat?

“Ik heb het eens opgezocht. In het recente verleden speelde Racing 6 wedstrijden tegen Nijlen: geen enkele keer konden we winnen, er viel één gelijkspel uit de bus en Racing verloor 5 keer. Doelpuntensaldo: 5 voor en 14 tegen.”

“Ik denk dat dit genoeg zegt. Wie denkt dat we eventjes vlot de 3 punten gaan halen op Nijlen is wat naïef, vrees ik.”

“Zij hebben zorgen, maar die hebben wij ook. Zij moeten winnen om in de running te blijven voor de eindronde en wij om onze 2e plek in het klassement te behouden en zo Lille in het vizier te houden.”

“In de heenronde op Racing lag een overwinning tegen Nijlen voor het grijpen, maar door een onoplettendheid hebben we toen in het slot nog 2 zure punten afgegeven.”

“Maar ondertussen zijn we gegroeid en volwassener geworden als team en moet het in onze mogelijkheid liggen om de 3 punten eindelijk eens te pakken tegen Nijlen.”

Noot: doelman Jeroen Hofmans is speelgerechtigd voor de wedstrijd.

Coach en spelers: veel succes zaterdag, om 19.30u in Nijlen.
Supporters, op post om onze jongens te steunen!

Ruimte voor externe advertenties: