Welkom, Covera Packaging! Alweer een nieuwe Racing-sponsor!

Het sponsorbestand van Racing Mechelen blijft groeien. De club is trots dat ze een mooie samenwerking mag aankondigen met Covera Packaging.

Covera Packaging is een groothandel en verdeler van glas- en plasticverpakkingen. Sinds 1946, dus al 75 jaar lang, is het een belangrijke toeleverancier voor verschillende sectoren, zoals de cosmetica, chemie, household, voeding en farmacie.

Covera Packaging werkt samen met belangrijke Europese fabrikanten. “Dankzij die intensieve banden kunnen wij naast een uitgebreid gamma aan standaardartikelen ook eigen modellen aanbieden. Dus “unieke” producten, naar behoefte van de klant”, zegt Frank Van Gestel.

Frank Van Gestel is de CEO van Covera Packaging. Hij zit als 3e generatie verweven in het familiebedrijf, dat in Hoboken gevestigd is.

“4 jaar geleden heb ik samen met een zakenpartner het bedrijf overgenomen van een oom en tante van mij. Ik ben verantwoordelijk voor de aan- en verkoop, plus de marketing. Daarnaast zet ik ook operationeel de lijnen uit.”

“Mijn vennoot houdt zich bezig met de administratieve en financiële kant van het verhaal en de Human Resources. We vormen een goeie tandem. Samen zetten we met onze firma in op innovatie en ontwikkeling.”

“Met Covera Packaging leveren we aan grote nationale en internationale bedrijven, maar net zo goed aan de lokale marktkramer. Of we een grote speler zijn in de sector? Goh, ik pak daar niet graag mee uit. Laat me zeggen dat we wel wat bekendheid genieten.”

Waarom Racing?

Hoe komt Covera Packaging bij stamnummer 24 terecht?

“Ik ben Mechelaar en supporter van Racing”, zegt Frank. “Als je jong bent, moet je een keuze maken: Racing of KV. Omdat er bij KV al genoeg fans waren, heb ik voor Racing gekozen (lacht). Ook de kleurencombinatie groen-wit vond ik top.”

“Ik heb zelf in de jeugd van Racing gevoetbald en ben sindsdien altijd supporter gebleven. Ik heb de hoogte- en laagtepunten meegemaakt van de laatste decennia. Maar ik denk liefst terug aan de hoogtepunten. Bijvoorbeeld onze match voor het behoud in 1e klasse in 1989 in Lokeren.”

“Ook onze bekeravonturen tegen Beerschot, Zulte Waregem, Lierse, Genk en Anderlecht waren geweldig. Het jaar ook in 2e klasse enkele jaren geleden was top, met tripjes naar Antwerp… Dat waren echte belevenissen.”

“De link tussen mij en Racing is dus snel gelegd. Als sponsor wil ik de club vooral steunen. Ik ben op vraag van de club ook “hoofdsponsor” van de jeugdstage in juli op OVK. De jeugd moet kansen krijgen, en die krijg je in sport. Ik vind sport super-belangrijk: een gezonde geest in een gezond lichaam.”

Bedankt, Frank, voor jouw sponsoring!

Kom meer te weten over Covera Packaging: klik hier en bezoek hun website.

Wil jij Racing ook sponsoren? Mail onze commercieel verantwoordelijke Adriano Currenti: adriano.currenti@racingmechelen.be.