“We zullen onze huid tegen La Louvière Centre duur verkopen”

Vrijdagavond om 20.30u speelt Racing in ronde 3 van het bekertoernooi tegen La Louvière Centre.

La Louvière Centre is de zwaarste van drie tegenstanders die groen-wit al tegenkwam in deze campagne. De ploeg, ook in groen-wit, speelt in 1e nationale (het vroegere 1e amateur).

Met trainer Dave De Herdt blikken we vooruit op het duel.

Coach, hoe blik je terug op de week?

“Ik zou liegen als ik zeg dat ze vlekkeloos verlopen is. De blessure van Yannick Put is een grote slag voor de groep. Yannick had zich al zeer goed geïntegreerd, zowel op als naast het veld.”

“Maar ik ben niet het type dat lang blijft stilstaan bij tegenslagen. En dus ben ik vrij snel op zoek gegaan naar oplossingen. Dit weekend is daarvoor nog net iets te vroeg, maar ik ben ervan overtuigd dat we als groep op het uitvallen van Yannick zullen reageren.”

“De wedstrijd van vorige week tegen Lille heeft ons alvast geleerd dat we fysiek klaar zijn om aan het seizoen te beginnen. Ook al krijgt ook ons verdedigende compartiment klappen.”

“Zo trapte Wout Kerckhofs tijdens de eerste training in de grond, maakte Kaj Knipping een ongelukkige beweging tijdens een wedstrijd en is Kevin Eyeson zijn voorbereiding met horden en stoten verlopen.”

“Maar de andere verdedigende spelers doen het op dit moment uitstekend. Wel opletten: de spoeling wordt zeer dun.”

Wie ontbreekt vrijdagavond door een blessure en/of schorsing?

“Wout Kerckhofs heeft vrijdag een afspraak bij een specialist om een tweede opinie te vragen aangezien hij hinder blijft ondervinden aan zijn knie.”

“Kaj Knipping mag volgende week de looptraining hervatten. “Putje” zijn revalidatieduur zullen we weten na de operatie van vandaag.”

“Kevin Eyeson heeft vorige week 90 minuten gespeeld bij de beloften en zal dat komend weekend opnieuw doen. Hij zal dus in principe volgende week weer selecteerbaar zijn.”

“Jens Heyvaert heeft dan weer 2 gele kaarten in de beker gekregen. Dat wil zeggen dat hij tegen La Louvière geschorst is.”

Vorige week leverde Racing een sterke prestatie met open voetbal tegen Lille, kies je tegen La Louvière Centre voor dezelfde aanpak?

“Laat het duidelijk zijn dat het niet de bedoeling is om elke week 4 goals tegen te krijgen. Al vielen 2 doelpunten te makkelijk, maar dat kaarten we wel aan bij de spelers.”

“Dezelfde aanpak hanteren tegen La Louvière zou dom zijn, want La Louvière speelt 2 versnellingen hoger dan wij en dan zou het wel eens een heel slechte avond kunnen worden.”

“Het is dus eens voor één keer aan onze tegenstander om het spel te maken. Maar als we de bal hebben, zullen we wel even aan iedereen laten zien dat er ook in 3e amateur een aardig stukje gevoetbald wordt.”

Wat weet je over La Louvière Centre? Op hun website kunnen we alvast weinig lezen.

“Ik heb het geluk dat ik door mijn verleden in de hogere reeksen een aantal spelers ken. Maar een heel groot deel en de coach is nieuw en komt uit Frankrijk.”

“Het is dus een vrij onbekende tegenstander die intussen al 8 wedstrijden heeft gespeeld. Het is dus ook logisch dat zij verder staan als team dan wij.”

“Maar we zullen onze huid zéér duur verkopen. Racing gaat, weliswaar op een andere manier dan gewoonlijk, vol voor de kwalificatie.”

Veel succes morgen!

Supporters: ook vrijdagavond zijn alle coronamaatregelen van de voorbije thuismatchen weer van kracht.

Eén belangrijke toevoeging: het chalet zal ditmaal de hele avond gesloten blijven. Vrouwen mogen er alleen binnen om naar de vrouwen-wc’s te gaan en mannen/vrouwen mogen er enkel binnen om jetons te kopen aan de automaat.

We openen het stadion vrijdagavond om 19.30u, 1 uur voor de aftrap. Het is de bedoeling dat u meteen naar uw plaats in de zittribune gaat en daar kunt u meteen een drankje bestellen bij onze mobiele obers. Na de match zal de tribune nog een halfuur open blijven om na te kaarten.