“We zijn zeer ontgoocheld, maar het kan nog allemaal”

Frederic Ledent was niet “happy” na het nipte verlies tegen Tienen. De Racing-doelman baalde als een stekker.

Fred, je ziet er niet gelukkig uit?

“Juist. We zijn zeer ontgoocheld. Je speelt tegen de leider en domineert bijna de hele match.”

“Als je dan twee doelpunten tegen krijgt en je je eigen kansen niet afmaakt, dan is dat zeer teleurstellend, ook in de wetenschap dat de ploegen achter ons wél winnen, waardoor wij weer laatste staan.”

Alles zat er wel in bij Racing, alleen de kansen gingen er niet in.

“We zien een stijgende lijn en moeten in onszelf geloven. Als we onze kansen omzetten in goals, zoals op Helson, dan ga je matchen winnen en kun je een reeksje neerzetten.”

1-1 bij de rust, dat was wel een opsteker?

“Ja. We speelden een heel goeie eerste helft en kwamen na de koffie scherp uit de kleedkamer. Jammer genoeg kregen we dan een penalty tegen.”

“De bal werd op Wout Kerckhofs getrapt. Hij kan zijn arm moeilijk afhakken, waardoor de bal half op zijn lichaam en half op zijn arm belandde. De scheidsrechter legde de bal op de stip, wat wel een beetje raar was.”

Je hield de bal tegen, maar in de rebound ging hij toch binnen.

“Dat doelpunt is tekenend voor ons seizoen: altijd net niet. Vorig seizoen zou die bal buiten gegaan zijn, nu valt hij weer voor de voeten van iemand van Tienen.”

Toch moet dit de ploeg sterken in de aanloop naar de komende, cruciale weken, niet?

“Je kunt heel negatief zijn en natuurlijk zijn we ontgoocheld, maar we hebben een goeie wedstrijd gespeeld en moeten volgende zaterdag met vertrouwen naar Zwarte Leeuw. Als je daar de 3 punten pakt, dan zit je weer volledig in de race.”

“Er moeten wel dringend punten gepakt worden. Goed spelen is allemaal goed en wel. Eerlijk gezegd speel ik nu liever 3 slechte matchen en winnen we telkens met 1 doelpuntje verschil dan drie keer schitterend spelen en niks pakken.”

“We moeten dus positief blijven, hard blijven werken en erin blijven geloven, want het kan nog allemaal.”