“We zijn ambitieus maar we zijn niet de enige”

Op de eerste supportersavond van het seizoen nam François De Keersmaecker het woord. De voorzitter van Racing blikte vooruit naar het nieuwe seizoen.

“We zijn hier, omdat we een transparant beleid voeren en we op elk moment in dialoog willen gaan met onze supporters”, opende de voorzitter.

“Ten eerste willen we wat toelichting geven bij onze sportieve ambities. Daarbij is de eerste ploeg het grote uithangbord van de club.”

“Onze eerste ploeg heeft het in de voorbereiding al heel goed gedaan. De spelers en trainers hebben in korte tijd een mooi team gevormd. Dat heeft in puike uitslagen geresulteerd, met onder meer 4 vlotte overwinningen in de beker van Antwerpen.”

“Ik wil de druk niet onnodig opvoeren, maar ik wil wel zeggen dat we vol verwachting zijn voor de competitieopener, komende zaterdag.”

“We zijn ambitieus, maar we zijn dat niet als enige in 1e provinciale. We zijn in een zeer sterke reeks terechtgekomen, want er zijn nog clubs die hun huiswerk gemaakt hebben. We zullen ons beste beentje moeten voorzetten, maar we hebben alle vertrouwen in onze A-kern en de technische staf.”

Al gëinvesteerd in onze jeugdopleiding

François De Keersmaecker kon uiteraard ook niet voorbij aan zijn stokpaardje: de jeugd.

“Racing heeft altijd een schitterende jeugdwerking gehad en daar willen we weer naartoe. Daarom hebben we al geïnvesteerd in nieuwe jeugdtrainers en een nieuwe TVJO, Jan Doncos.”

“Jan heeft de hele jeugdwerking in handen genomen en heeft als opdracht onze opleiding op een hoger niveau te tillen.”

“Daarnaast hebben we onze Racing Dames die dit seizoen voor het eerst in competitie aantreden en de G-ploeg die vanaf nu voluit onder Racing-vlag zal varen. Dat zijn 2 projecten die ons na aan het hart liggen en die we volop proberen te steunen.”

“Verder wil ik dit benadrukken: Racing leeft niet op een eiland, maar in de gemeenschap Mechelen-Noord. Wij willen ons in die gemeenschap inwerken en mensen opnemen.”

“Racing wil zijn sociale functie opnemen en zijn jeugdspelers in de toekomst bijvoorbeeld hun huiswerk op de club laten maken. Daar passen bijvoorbeeld ook extra lessen Nederlands in voor mensen die dat nodig hebben. Dit is een project dat we momenteel aan het bekijken zijn en waar we echt op willen inzetten.”

Sterren op de Grasmat

“Evenementen organiseren, dat is belangrijk in die optiek. We willen mensen naar hier lokken en hen iets laten beleven. Dat kan een voetbalwedstrijd zijn van de eerste ploeg, beloften of jeugd, maar ook een supportersavond zoals deze.”

“Maar bijvoorbeeld ook een evenement als Sterren op de Grasmat, op zondag 8 september. Dat evenement zal op 8 september voor het eerst op Racing plaatsvinden en daar zijn we zeer trots op.”

“Sterren op de Grasmat is een voetbaltoernooi waarvan de winst naar een goed doel gaat. Het is een organisatie van en door Belgische sterren-chefs, met Axel Colonna-Cesari, chef van Centpourcent in Sint-Katelijne-Waver, als drijvende kracht.”

“Er nemen 20 ploegen aan deel van sterren-chefs, met onder meer Het Hof van Cleve van Peter Goossens. Er zullen eet-standjes staan op Racing, van die chefs. Echt een evenement om u tegen te zeggen en zeker de moeite om eens te komen bezoeken.”

François De Keersmaecker, rechts van Michel Vanstallen en links van Dave De Herdt en Lee Roy De Keersmaecker:

Ruimte voor externe advertenties: