“We spelen zondag tegen de meest onvoorspelbare ploeg van de reeks”

Match 7 is in aantocht. Zondagnamiddag neemt Racing op het veld van Diegem de handschoen op in de strijd om de 3 punten.

Na een mooie reeks liep Racing vorig weekend tegen een 0-1-nederlaag aan. Bocholt stak een stokje in het groen-witte wiel.

Is Racing hersteld van dat verlies? We vroegen het aan Greg Vanderidt.

Coach, hoe hebben jullie als technische staf de 0-1 tegen Bocholt geëvalueerd?

“Bocholt heeft ons pijn gedaan met hun (4) stilstaande fases, waar uiteindelijk ook een doelpunt uit kwam. Maar we hebben er echt alles aan gedaan om het tij te keren, getuige onze vele kansen die we creëerden.”

“We waren dominant, hadden veel balbezit, bleven geduldig en we drukten Bocholt achteruit, maar het doelpunt wou maar niet vallen. Het was een frustrerende avond, maar ik kan enkel maar respect tonen voor mijn spelers die er alweer 100% voor gegaan zijn.”

Is alles goed verlopen op training deze week?

“Zondagochtend was “ne zure”. Door het verlies tegen Bocholt. Maar dinsdag waren de messen weer geslepen. We hadden een lange sessie waar ik zeer veel overgave en strijd zag.”

“De kwaliteit van de trainingen gaat nog altijd omhoog, daar ben ik uiterst tevreden over.”

Wie mis je zondag in Diegem?

“Nick Spaenhoven is geschorst wegens dubbel geel tegen Bocholt. Voor de rest blijft alles hetzelfde.”

“Nesta Vallez zijn blessure is zo goed als verleden tijd, maar conditioneel komt de wedstrijd tegen Diegem net te vroeg.”

“Arne Knollenburg blijft nog één week aan de kant door hinder aan zijn knie.”

Waarvoor moeten jullie in Diegem vooral opletten?

“Diegem is de meest onvoorspelbare ploeg van de reeks. De jonge bende van coach Van Nerom, die daar zeer goed werkt levert, kan het om het even wie moeilijk maken.”

“Verleden week gaven ze amper een kans weg op Hades en kwamen ze nooit onder druk. Ze geven nooit op, blijven lopen en kunnen aardig voetballen. En elk jaar toveren ze enkele jonkies uit de jeugd die doorstromen naar hun eerste elftal.”

“Maar we moeten vooral naar onszelf kijken en werken op bepaalde zaken die beter kunnen. Alleen zo kunnen we progressie blijven maken.”

Veel succes zondag in Diegem, Racing!

Supporters, op post!

Lees ook:
praktische info voor supporters die de match gaan bekijken