“We moeten laten zien dat we Racing Mechelen zijn”

Met Lyra-Lierse komt zondag een van de titelfavorieten op bezoek. Kevin Huysmans hoopt op de steun van alle Racing-fans. Net voor het vertrek van James Van Vaerenbergh als T1 spraken we met onze spits/aanvoerder.

Kevin, vorige week hebben jullie in Betekom weer een goeie match gespeeld en toch kwamen jullie met lege handen terug naar Mechelen. Welk gevoel had je daarbij?

“Toen we op 0-1 kwamen, dacht ik: het ziet er goed uit. Maar 40 seconden later stond het al weer gelijk. Even later misten we een penalty en scoorde Betekom uit één van zijn weinige kansen de 2-1. Uiteindelijk werd het nog 3-1.”

“In principe waren de punten voor ons, maar als je je taken verwaarloost, mag je nog zo goed spelen tegen de beste ploeg van de reeks, dan nog zul je niet winnen.”

Mooi dat Wannes Janssens zijn verantwoordelijkheid nam bij die strafschop. Terwijl jij op papier de vaste penaltytrapper bent, niet?

“Wannes en ik staan samen op het blad voor de penalty’s. Aangezien de strafschopfout op mij gemaakt was, nam Wannes de penalty. Dat is mijn gewoonte: als de fout op mij is, neem ik de strafschop niet.”

Hoe verliep de nabespreking dinsdag?

“We hebben gepraat over wat er verkeerd gelopen is. Het probleem is dat we elke week hetzelfde moeten herhalen. De grote les is dat we 95 minuten gretig en geconcentreerd moeten zijn. Dat is de basis van alles.”

“Als je ziet waar we in het klassement staan, dan is dat raar en erg tegelijkertijd. We verdienen dat niet. Maar het seizoen is nog lang genoeg om ons te redden. Als spelersgroep twijfelen we niet.”

“Vorig seizoen hebben we in het voorjaar ook een dip gehad en daar zijn we toen ook uitgeraakt, met de promotie tot gevolg. Paniek is dus uit den boze.”

De match tegen Lyra-Lierse is er eentje om naar uit te kijken, niet?

“Er hangt een speciale sfeer rond deze wedstrijd. We spelen tegen een van de beste ploegen in de reeks en het verleden heeft aangetoond dat we dan altijd nog net iets meer kunnen.”

“Hun ploeg is tegenover vorig seizoen nog sterker geworden, met onder meer Daal en Dilliën erbij. Dat zijn zeer goeie voetballers. Maar alles hangt van onszelf af: we moeten werken en alles geven. We zullen het hen zo lastig mogelijk maken.”

Vorig seizoen lukte het Racing 2 keer om van het toenmalige Lyra te winnen. Zegt dat iets?

“Ja en nee. Het is een nieuwe competitie nu en Lyra-Lierse is door de fusie met een deel van Lierse een andere club geworden, met veel meer mogelijkheden. We kijken er alvast naar uit. Het wordt een sfeervolle bedoening.”

De match vindt plaats met gesloten loketten. Vanuit Lier worden zo’n 500 fans verwacht op OVK en ook onze fans zullen er staan. Heb je nog een boodschap voor de Racingers?

“Ik begrijp de supporters als ze zeggen dat het ongewoon is om in 3e amateur een ticket in voorverkoop te moeten kopen, maar het is nu zo. Ik hoop gewoon dat elke Racinger zijn kaartje koopt en ons zondag komt steunen.”

“Samen met de supporters is het dan zondag aan ons om er alles aan te doen om iets te rapen. We moeten laten zien dat we Racing Mechelen zijn.”