“We moeten de beslissing over de competitiestart afwachten”

Door de tweede coronagolf zijn ploegsporten met contact in de provincie Antwerpen al zeker tot en met 25 augustus verboden voor volwassenen.

Dat betekent dat ook het 1e elftal van Racing voorlopig weer aan de kant staat. Alles was vorige week goed begonnen, maar mooie liedjes duren niet lang…

Marc Ghys, hoe kijk jij als sportief manager naar deze situatie?

“De eerste training in eigen stadion was een voltreffer en op de oefenvelden van Groen Rood Katelijne was ook alles prima in orde. Daar hebben we vorig weekend in goede omstandigheden kunnen trainen.”

“Spijtig genoeg is het maar bij twee sessies gebleven. Prettig is dit zeker niet, maar we kunnen er niks aan veranderen.”

Hoe vang je dit op?

“De sportieve staf heeft snel gehandeld en beslist om tot de volgende vergadering van Voetbal Vlaanderen, over een kleine 2 weken, de spelers opnieuw een individueel loopschema te geven.”

“Afhankelijk van de beslissingen op die vergadering zullen we overwegen om weer groepstrainingen te geven, weliswaar dan over de provinciegrens.”

“Ondertussen zijn er al wel burgemeesters in Vlaams-Brabant en Limburg die geen Antwerpse clubs toelaten, dus tasten we een beetje in het duister.”

“Afwachten is hier de boodschap, maar wees gerust: de sportieve staf en ikzelf volgen het op de voet en passen regelmatig onze plannen aan, zodat we niet verrast kunnen worden.”

Over twee weken zou Voetbal Vlaanderen wel eens kunnen beslissen dat de start van de competitie uitgesteld wordt, om de Antwerpse clubs niet met een concurrentienadeel op te zadelen.

“We moeten inderdaad afwachten. Maar hopelijk zullen we tegen ten laatste midden augustus toch al wat wijzer zijn over de competitiestart. Want voor zover ik weet, zijn alle Limburgse en Brabantse ploegen uit onze reeks momenteel nog gewoon aan het trainen.”