fbpx

“We hebben het fantastisch gedaan tegen De Kempen”

Racing heeft De Kempen op een 3-2-nederlaag getrakteerd. Het was een topper met alles erop en eraan, een echte topavond voor al wie groen-wit een warm hart toedraagt.

Er viel een grote last van de schouders van coach Dave De Herdt, die vorige week nog een bittere nederlaag moest slikken, in de aanloop naar deze topper.

Dave, hoe heb jij deze 3-2 beleefd?

“We zijn heel goed gestart en zijn vroeg op voorsprong gekomen. In de eerste helft zijn we niet in de problemen gekomen, terwijl de keeper van De Kempen nog enkele ballen moest pakken.”

“Na de rust zijn we snel op 2-0 gekomen. We incasseerden iets te snel de 2-1, maar we hebben de controle weer overgenomen en kwamen verdiend op 3-1. Die 3-2 is jammer, maar we winnen dik verdiend.”

“De Kempen staat terecht bovenaan, dus is het logisch dat je het bij momenten moeilijk krijgt tegen zo’n ploeg en dat je bij momenten achter de bal moet lopen. Maar ik vind dat we het fantastisch gedaan hebben.”

Zat er veel druk op de match?

“Ik ben in elk geval een hele week lang veel met deze match bezig geweest. Ik heb er ook minder door geslapen.”

“Maar toen ik zaterdagmiddag naar Racing vertrok, zei mijn vrouw dat dit een match is zoals een andere, eentje waarin ook maar 3 punten te verdienen zijn. “Die andere matchen moet je toch ook winnen?”, zei ze.”

“Als je er goed over nadenkt, heeft ze gelijk. Dit was een match zoals alle andere die we willen en moeten winnen. Dus verandert er niet veel en kun je de druk in de kleedkamer laten. De spelers zijn zeer goed met de omstandigheden omgegaan.”

Als we niet gewonnen hadden, was de titel niet meer mogelijk geweest?

“Dat durf ik niet te zeggen. Ik ben enkele jaren geleden met Rupel Boom de winterstop ingegaan met 9 punten achterstand en we zijn met 5 punten voorsprong kampioen geworden. De ploeg die leider was in januari is uiteindelijk zelfs op 11 punten geëindigd.”

“Dus: alles kan in voetbal. Het is een cliché, maar het klopt. Ik hoop dat dit voor De Kempen een mentale tik kan zijn en dat de kentering ingezet is.”

Wat vond je van de beleving in de tribunes?

“Fantastisch, he. Ik hoor veel trainers en spelers zeggen dat ze dat niet horen, maar je wordt er volledig in meegezogen. De fans hebben ons van minuut 1 tot 94 geweldig gesteund.”

“Ik hoop dat iedereen er over 3 weken weer bij is hier, en dat er dan zelfs nog meer volk is. Ik kan je garanderen dat dit voor de spelers fantastisch is. Ze worden naar voren geduwd, het is een enorme steun.”

Dave De Herdt na de match met voorzitter François De Keersmaecker:

Ruimte voor externe advertenties: