“We hebben getoond dat we als ploeg sterk staan”

Dean Doncos was afgelopen zondag de matchwinnaar voor Racing. Hij scoorde twee belangrijke doelpunten, telkens op assist van Gregory Carrez.

Na afloop van de wedstrijd polsten we bij de – duidelijk opgeluchte – spits naar zijn bevindingen.

Wat de vorige week niet lukte was vandaag wel mogelijk.
“Inderdaad. Vorige week kreeg ik een aantal kansen, maar de bal wou er maar niet in. Dan sluipt er toch een beetje twijfel in je hoofd.”

“Het was de vorige week heel frustrerend omdat scoren maar niet wou lukken, vandaag leek het in de eerste helft dezelfde weg op te gaan, maar dan kwamen we toch sterker uit de kleedkamer. We creëerden een aantal kansen en dan valt dat eerste doelpunt, dat werkte toch wel bevrijdend.”

“Op het einde van de tweede helft hebben we er met heel de ploeg voor geknokt en toonden we dat we als ploeg heel sterk staan.”

“Het is bovendien de eerste keer sinds mijn komst dat ik voor Racing matchwinnaar ben en dat geeft toch wel een heel mooi gevoel als spits.”

De eerste helft stelde voetballend niet veel voor.
“Dat klopt, de eerste helft was niet om aan te zien. De thuisploeg speelde ook laag en ze gaven weinig ruimte weg. Op een gegeven moment werd de wedstrijd ook potiger.”

“Dit zijn de wedstrijden die we moeten winnen, Wezel heeft een goede voorhoede en dat zag je ook aan de enkele snedige uitvallen van hun.”

Het is de laatste weken toch opvallend hoe gesloten onze tegenstanders spelen, terwijl dat in het begin toch wat minder was?
“Ja, misschien zal de scouting daar voor iets tussenzitten. Het zal elke week moeilijk worden, er zal geen enkele ploeg tegen ons het spel maken omdat ze weten hoeveel voetballend vermogen we aan de dag kunnen leggen.”

Ruimte voor externe advertenties: