“We hebben als groep een stap vooruitgezet”

Na de tweede overwinning van het seizoen afgelopen weekend op Ternesse speelt Racing komende zondag zijn tweede uitwedstrijd op een rij, op het veld van Herentals.

Dave De Herdt en zijn ploeg staan met 6 op 12 op 3 punten van de eerste plaats.

Coach, hoe is de week verlopen?

“Er is deze week goed gewerkt. Het is natuurlijk leuk als je op Ternesse een overwinning in de 93e minuut verdiend kan binnenhalen en zo de week kunt binnenstappen.”

“Maar we hebben de focus dinsdag onmiddellijk op Herentals gelegd. Ik heb de spelers trouwens ook gewezen op de mindere zaken van afgelopen weekend, want op een gegeven moment wilden we te veel zelf in de picture staan en speelden we voor onszelf. Dit is iets dat absoluut niet mag.”

“Maar ik vermoed dat de spelers het zelf ook wel wisten, dat ze het daardoor zichzelf te moeilijk hadden gemaakt. Als we de bal bij een 0-1-tussenstand 2 keer opzij gelegd hadden, was het 0-3 geworden…”

Dat je in de extra tijd toch die 3 punten pakt, is wel een opsteker?

“Fysiek en mentaal zit het top als je na een opdoffer in de 88e minuut (de 1-1, nvdr) nog een versnelling hoger kan schakelen.”

“We hebben voor het eerst het initiatief met momenten bewust eens afgegeven, zonder in de problemen te komen. Dit betekent dat we als groep weer een stap vooruit hebben gezet en dat stemt me tevreden, al zal het zondag opnieuw heel lastig worden.”

Met 6 op 12 sta je op 3 punten van de leiding, geen reden tot pessimisme dus.

“Met het klassement zijn we nu nog niet bezig, de competitie is nog heel pril. Het feit dat iedereen al minstens 3 punten heeft laten liggen, bewijst nog maar eens de sterkte van de reeks.”

“Met Herentals krijgen we een degelijke ploeg tegenover ons die onder haar waarde staat op dit moment.”

“Ik heb dit seizoen de twee thuiswedstrijden van Herentals gezien. Tegen Kontich hadden ze kansen om de 3 punten thuis te houden, maar werd het 0-0. Tegen Ternesse verdienden ze om te winnen, maar kregen ze het deksel in de 92e minuut op de neus.”

“Afgelopen weekend speelden ze op ’s Gravenwezel-Schilde een goede 1e helft, maar werden daar niet voor beloond…”

“Thuis spelen ze op een enorm groot veld, waardoor het in de 2e helft altijd een fysieke slag is. Ruimte om te voetballen is er steeds, dat is dus in ons voordeel. Maar voetballend is Herentals ook zeker niet bij de zwakste van de reeks, alleen kennen ze op dit moment nog wat pech met de afwerking.”

Kun je op al je spelers een beroep doen?

“Bernaerts is ziek, voor de rest is iedereen fit. Nick Van der Zyp is wel opnieuw geschorst. Zijn 2e gele kaart afgelopen weekend bewijst nog maar eens dat we ook door de scheidsrechters geviseerd worden.”

“Tijdens de 1e helft kwam een speler van Ternesse naar mij, nam zijn kruis vast tussen zijn benen en daarbij riep hij me nog een aantal scheldwoorden toe.”

“Wel, als je dan als scheidsrechter niet kan aanvoelen dat je in de 93e minuut vol frustratie zit en je wijsvinger op je mond legt naar de supporters van de andere ploeg en je daarvoor een 2e gele kaart krijgt, dan weet je het wel…”

“Maar goed, we moeten verder. Ik hoor dat de supporters een bus inleggen om de verplaatsing naar Herentals te maken: schitterend! Dan is het onze 5e thuiswedstrijd op rij dit weekend. Dit moet ons vooruit kunnen stuwen.”

Coach, bedankt voor de vooruitblik.
Supporters, zondag op post in Herentals!

Adres:
VC Herentals
Herenhoutseweg 118
2200 Herentals

Ruimte voor externe advertenties: