“We gaan onze 12e man vanavond nodig hebben”

Racing ontvangt vanavond Houtvenne. Racing zoekt een overwinning in de strijd om het behoud. Chris Andries blikt vooruit op het belangrijke duel.

Coach, hoe blik je terug op de trainingen deze week?

“De week is niet ideaal verlopen. Er waren opnieuw meerdere afwezigen. Zo kun je niet trainen zoals het zou moeten.”

Misschien is het warme weer wel een opsteker?

“Dat maakt het inderdaad wat aangenamer. Zo kun je een training ook al eens wat langer stilleggen om bepaalde zaken bij te sturen.”

Met Houtvenne komt het nummer 3 in de stand op bezoek. Wat verwacht je?

“Volgens de scouting en het verslag van onze sportieve staf heeft Houtvenne een zeer degelijke ploeg, met enkele spelers die zeker in hogere reeksen meekunnen, zoals Van Asten.”

“Wij missen – zoals intussen bekend – Stuyck en Dondo tot het einde van het seizoen. Niels Mariën is ook nog geblesseerd en Sabri Hmouda heeft door familiale omstandigheden de hele week niet kunnen trainen.”

Er was woensdag een persconferentie op Racing die heel goed onthaald is door iedereen die Racing een warm hart toedraagt. De club kwam positief in het nieuws. Wat kreeg je er zelf van mee?

“Ik was zelf aanwezig bij de voorstelling van de nieuwe voorzitter en Michel Vanstallen. Het nieuwe project spreekt iedereen zeker aan. Een overwinning tegen Houtvenne zou een extra stap in de goeie richting zijn.”

“Ik wil van de gelegenheid gebruik maken om onze supporters nog eens te bedanken voor hun vocale steun tijdens vorige wedstrijd in Bornem. Die twaalfde man gaan we vanavond ook weer zeker nodig hebben. We verwachten veel volk en veel sfeer. We gaan er alles aan doen om de 3 punten thuis te houden.”

Veel succes vanavond!

Supporters, allemaal op post. De inkom bedraagt amper 5 euro, voor staan- en zitplaatsen!