Wat vreet Dave De Herdt uit? “Een nieuw voorbereidingsschema maken”

Nu het voetbal stilligt, moeten we allemaal weer een nieuwe draai aan ons leven geven. In deze rubriek peilen we bij leden van de A-kern hoe zij de coronaperiode beleven.

Vandaag is Dave De Herdt aan de beurt. De echtgenoot en vader van 2 kinderen combineert een druk gezinsleven met een mooie functie bij bpost én het trainersschap bij Racing.

Dave, hoe vul jij tegenwoordig jouw dagen?

“Ik ben volop aan het werk. Er lopen heel wat projecten. Momenteel ben ik een weekje thuis en houd ik me bezig met mijn twee jongens, die alletwee voetballen.”

“De oudste is aan het revalideren van een liesblessure. Ik maak van de gelegenheid gebruik om samen met hem naar de kine te gaan en daar ook wat aan mijn conditie te werken, want er mogen enkele kilootjes af (lacht).”

“Verder speel ik buiten met de kinderen: een beetje lopen, wat wandelen, toch nog zoveel mogelijk buiten komen om te bewegen, ja.”

Bouw je ook wat “me-time” in?

“Ik speel af en toe FIFA op de Playstation en maak van deze rustige periode ook gebruik om licentiepunten te behalen door een nieuwe cursus video-analyse te volgen. Dat is een lange en zware cursus die tot Nieuwjaar loopt.”

“En wat Racing betreft heb ik me de voorbije dagen opnieuw bezig gehouden met een nieuw voorbereidingsschema voor de aangekondigde heropstart van de competitie in januari.”

“Het is intussen de 4e keer dat ik voor dit seizoen zo’n schema in elkaar boks. Of misschien al de 5e of 6e keer, ik ben intussen de tel kwijtgeraakt.”

“Met de datum die Voetbal Vlaanderen gisteren uitgetekend heeft voor de heropstart van de competitie is er toch weer wat perspectief, al zal alles natuurlijk afhangen van de houding van de mensen.”

Hoe heb je de spelers de voorbije weken gevolgd?

“We kunnen zien in welke mate ze gelopen hebben. Ze hebben intussen een nieuw loopschema gekregen dat deze week vrijdag ingaat.”

“Tot en met 11 december hebben ze 18 individuele looptrainingen. De maandag erna, 14 december, starten we de groepstrainingen weer op. Zo moeten we klaar zijn om een maand later weer aan te treden in de competitie.”

“Intussen zijn we ook nog 3 oefenwedstrijden aan het vastleggen, eind december en begin januari.”

Geloof jij in de heropstart?

“Ik hoop dat we definitief vertrokken zijn in januari, maar eerlijk gezegd betwijfel ik het. Het is wat het is. Ik heb graag alles zelf in handen, maar dat kan nu natuurlijk niet.”

“Wanneer kunnen we weer spelen? Zal het echt in januari zijn? En hoe lang gaan we dan kunnen spelen? Wie zal het zeggen?”

“Maar eerlijk: eigenlijk kwam deze pauze ons niet slecht uit. Spelers als Yannick Put, Dean Doncos, Wout Kerckhofs en Gregory Carrez sukkelden met blessures, de ene al erger dan de andere.”

“Van deze periode kunnen ze gebruikmaken om volledig te herstellen. Bij Dean en Greg is dat al het geval. Zij hadden vooral last van de brute overgang van natuurgras naar kunstgras. Het feit dat we rond Nieuwjaar op Racing kunstgras met natuurgras gaan kunnen afwisselen op training, zal alleen maar goed zijn.”

“Yannick en Wout zijn ook op de goeie weg. Wout voelt zich heel goed en zal kunnen aansluiten bij de groepstrainingen volgende maand. Bij Yannick loopt het ook goed, maar zijn revalidatie duurt iets langer. Hij zal misschien de eerste twee wedstrijden in januari missen, maar daarna verwacht ik dat hij weer klaar zal zijn.”

“Ik kijk er alvast naar uit om over enkele weken opnieuw te kunnen starten. Met een volledig fitte kern. Ik ben zelf benieuwd wat dat zal geven, want tot nu toe heeft niemand het échte Racing al gezien.”

Bedankt voor het gesprekje, Dave, en hopelijk tot snel!