Voorzitter De Keersmaecker na de 9 op 9: “Ik zie het rooskleurig in”

We naderen het einde van periode 1 in de competitie. Tijd om te vragen aan François De Keersmaecker hoe hij de prestaties van de eerste ploeg ziet.

Na 8 speeldagen staat Racing op de 2e plaats, op 6 punten van koploper Diest. Na een wisselvallige start zette groen-wit een mooie 9 op 9 neer, tot tevredenheid van iedereen.

Voorzitter, hoe heeft u het competitiebegin beleefd?

“Voor de start van het seizoen waren de verwachtingen hooggespannen. We gingen er dan ook – terecht – vanuit dat we de A-kern zowel qua spelers als in de entourage versterkt hadden.”

“In de voorbereidingsmatchen verloren we een aantal keer, maar dat was ingecalculeerd als je tegen sterke ploegen speelt uit 1e nationale. Beter dat dan ruim winnen tegen ploegen van een lager niveau waar je weinig conclusies uit kunt trekken.”

“We begonnen de competitie met 5-1 tegen FC Heikant: meteen een schot in de roos. In de eerste minuut viel de 1-0, dat was complete euforie, als het ware.”

“Maar daarna zijn we met de voetjes op de grond gezet, want het liep niet altijd even vlot. De nederlaag in Turnhout en het verlies thuis tegen Nijlen heeft ons geleerd dat we met een bepaalde manier van spelen in moeilijkheden konden geraken.”

Dat was inderdaad een dipje. Maar dat lijkt de ploeg nu helemaal te boven?

“Effectief: met 9 op 9 in de laatste 3 wedstrijden hebben de spelers het schitterend gedaan. Ze hebben zich herpakt. Met soms mooi voetbal ook.”

“Maar we zagen vooral een grote gretigheid. De boodschap dat een maximale inzet vereist is, is aangekomen. Want het is evident dat we in deze reeks niet elke match zomaar zullen winnen.”

“Wat me wel opvalt is dat in elke ploeg heel wat geblesseerde spelers zijn. Dat zal een invloed hebben op wedstrijden en resultaten. Al ligt alles voorlopig nog dicht bij elkaar. Soms zie je een ploeg zwaar verliezen en de week erna ruim winnen, tegen een ploeg waar je dat niet van verwacht.”

Stemt de 2e plaats op 6 punten van Diest u tevreden?

“Diest won 7 keer na elkaar, fenomenaal. Het is duidelijk dat Diest, op volle sterkte, een zware tegenstrever wordt. Maar hun sterkte zal de komende maanden moeten blijken, als het voor hen misschien ook eens wat minder meezit.”

“Het is moeilijk om in het voetbal voorspellingen te doen, maar ik meen dat ook Diest te pakken is. Maar het belangrijkste is dat we naar onszelf kijken en dat we onze positie moeten zien te houden in het kop-pelotonnetje dat zich momenteel aan het aftekenen is in het klassement. Het is een open competitie, maar ik zie het alvast rooskleurig in.”

Racing begint in de tribunes ook weer meer te leven. Tijdens de vorige thuismatch tegen Termien was er al duidelijk meer volk op OVK.

“Juist. Het is belangrijk dat onze supporters aanwezig zijn, thuis en uit. Onze 12e man is onze grote sterkte, ook voor de spelers. Onze fans kunnen de ploeg door moeilijke momenten sleuren.”

“Ik vind het enorm aangenaam dat onze supporters die steun aan de spelers verlenen. Hun rol is niet te onderschatten. De wisselwerking spelers-fans is optimaal.”

“Maar er mag altijd nog meer volk naar de matchen komen kijken. Uiteraard niet alleen belangrijk voor de sfeer, maar ook voor onze inkomsten. Als we willen groeien als club is dat ook iets waar we aan moeten werken, allemaal samen.”

“Door corona zijn sommige mensen misschien nog een beetje bang om te komen kijken, maar we zitten en staan allemaal buiten, dus het gevaar is echt zeer klein. Bij dezen doe ik een oproep om ook zaterdagavond tegen Zwarte Leeuw zeker present te zijn!”

Bedankt voor de babbel, voorzitter, en graag tot zaterdagavond op OVK!

De match tegen Zwarte Leeuw begint zaterdag om 20 uur. De poorten openen om 18.30 uur.

Lees ook:
koop nu al online jouw ticket voor de match tegen Zwarte Leeuw