Vooruitblik op Racing-Heikant: “Hier doen we het voor: spelen voor de punten”

Zaterdagavond is het zover: dan begint de competitie 2021-2022. FC Heikant is de eerste tegenstander van Racing in het Oscar Vankesbeeckstadion.

Na een lange aanloop kan trainer Dave De Herdt zijn hongerige jongens loslaten voor het grote werk.

Dave, de competitie kan beginnen. Naar uitgekeken?

“Ja, want hier doen we het allemaal voor: spelen voor de punten en om zo hoog mogelijk te staan in het klassement.”

“Ook spelen voor veel volk hoort daarbij. Die sfeer, de spanning, de adrenaline: dat mis je toch allemaal in een voorbereiding.”

Hoe kijk je terug op de voorbereiding?

“Met gemengde gevoelens. Ik heb bewust gekozen om veel tegen sterkere teams te spelen, kwestie van onze pijnpunten bloot te leggen en om ons tempo aan de bal te verhogen.”

“En dan weet je dat je nadien verder moet kijken dan louter het scorebord.”

“Zowel tegen Boom, Tienen als Dender zijn we op bepaalde momenten in de wedstrijd beter geweest dan zij. Dat is echt wel iets om tevreden over te zijn. Je mag niet vergeten dat deze teams 2 reeksen hoger spelen dan wij.”

“Over de hele voorbereiding vond ik ons in balverlies steeds beter worden, maar aan de bal kan en MOET het nog beter. Vooral zuiverder en op momenten nog sneller.”

“De bekeruitschakeling was voor mij een ontgoocheling en een voorbeeld dat het aan de bal nog niet goed genoeg is. Er zitten nog iets te veel wisselvalligheden in ons spel en het is ook niet constant genoeg.”

Baart je dat zorgen?

“Het is logisch dat dat zo gebeurt. Het is niets om ons zorgen over te maken. Ik merk een hele grote drang en wil om telkens te winnen en om beter te doen. Dit zal de komende weken wel in zijn plooi vallen.”

“De concurrentie is hard en zwaar, het zal zaak zijn om de jongens die nu misschien naast de selectie vallen te doen inzien dat we hen allemaal nodig hebben.”

“Soms zullen er zelfs “chouchous” van supporters in de tribune zitten. Het is dan ook al enkele jaren geleden dat we op Racing met zo’n sterke kern zaten. Het is dus voor iedereen wennen: supporters en spelers.”

Wie is er zaterdagavond niet bij?

“Jens De Paepe blijft een vraagteken. Sabri Hmouda is ziek geweest en zit niet in de selectie. Robbe Berben is intussen aan het lopen en is dus op de terugweg. Yannick Put is fit.”

Wat is voor jou een goeie start tegen Heikant?

“Drie punten pakken. De manier waarop boeit me niet. Ik wil allemaal krijgers zien op het veld die hun kop ervoor leggen en hun truitje nat maken voor deze prachtige club.”

“Dit is donderdag nog maar eens gebleken toen enkele tientallen supporters ons kwamen aanmoedigen tijdens de training. Je kan niet geloven hoeveel deugd dat doet. Niet enkel voor de spelers is dit een hart onder de riem, ook ikzelf kan hier echt van genieten.”

“Het wordt een zwaar en lang seizoen, en als die mensen er ons doortrekken op de moeilijke momenten, dan zie ik het goed komen. Ook als we niet goed spelen hebben we onze fans nodig om een goed resultaat over de streep te trekken.”

Veel succes zaterdag tegen Heikant, coach!
Supporters, op post!

Lees ook:
je kunt zaterdag vanaf 19 uur een ticket kopen in het stadion
iedereen is weer welkom, neem wel jouw Covid Safe Ticket mee