Verdienstelijk Racing sprokkelt punt bij de leider

Racing Mechelen is zaterdagavond op een 0-0-gelijkspel blijven hangen op het veld van Racing Club Hades Kiewit Hasselt.

Racing-coach Greg Vanderidt kon een beroep doen op een brede kern en kon het zich na de overwinning tegen Lebbeke dus zowaar permitteren om hier en daar wat te experimenteren.

Zo kreeg Yasin Mrani een offensieve rol toebedeeld en moesten Kurt Weuts en Gregory Carrez genoegen nemen met een plekje op de bank.

Racing nam een vliegende start tegen de koploper in onze reeks. Al na 3 minuten devieerde Dante Walen De Keyser de bal tot bij Dries Ventôse, die vanuit een schuine hoek op de paal besloot.

Enkele minuten later waren de rollen omgekeerd: nu was het Ventôse die Walen De Keyser vond. De thuisdoelman moest alle zeilen bijzetten om de 0-1 uit zijn kooi te houden.

Hades kon er bitter weinig tegenoverzetten. Halfweg de eerste helft was er eindelijk Limburgs gevaar toen een vrije trap vanaf 25 meter naar de winkelhaak gericht was. Doelman Ruben Smet maakte de poging onschadelijk met een knappe save.

Het was een schaars hoogtepuntje voor de thuissupporters, want voor de rest kwam alle bedrijvigheid van de groen-witten uit Mechelen.

Racing ging met wilskracht en overtuiging op zoek naar een doelpunt, maar tot grote kansen leidde dat niet.

Het was invaller Carrez die in de slotfase nog het dichtste bij de 0-1 kwam. De keeper van Hades moest zijn kunnen tonen op een grondscherend schot dat in de hoek verdwenen zou zijn.

Hades leek niet beter te kunnen en wat Racing ook probeerde: het botste op een stevig in elkaar gemetste muur die niet wilde breken.

Zo kregen de bezoekers geen loon naar werken en moesten we in de slotminuut nog een bittere pil slikken toen Kurt Weuts, pas ingevallen, voor een vermeende overtreding een gele kaart onder zijn neus geduwd kreeg.

Na een woordenwisseling over die fase met de scheidsrechter kreeg Kurt een tweede gele kaart, waardoor hij volgende week geschorst moet toekijken tegen Lyra-Lierse.

Wat er ook van zij: Racing neemt een oververdiend punt mee vanop het veld van de koploper en bewees meer dan klaar te zijn voor het prestigieuze regio-duel met Lyra-Lierse volgende week zaterdag op OVK.

Racing speelde met: Smet, Spaenhoven, De Paepe, Knollenburg, Kerckhofs, Akarom (83′ Mauro), Heyvaert, Hmouda, Mrani (70′ Carrez), Walen De Keyser (75′ Weuts), Ventôse