Verdienstelijk Racing blijft tegen Diegem steken op gelijkspel

Racing is er zaterdagavond in eigen huis net niet in geslaagd om de nummer 5 in het klassement te kloppen.

Groen-wit begon aan het duel met Diegem zonder de geschorste Kerckhofs, Guldix en Ventôse.

Ondanks alle goeie bedoelingen keek Racing al na 6 minuten tegen een achterstand aan. Een slechte pass op links leidde tot een voorzet die centraal werd binnengewerkt door Deflem: 0-1.

Diegem kon met die voorsprong het initiatief rustig aan Racing laten. De thuisploeg had doorlopend balbezit, maar kon er in de eerste helft te weinig mee doen.

Toch waren er twee goeie mogelijkheden: eerst plaatste Heyvaert de bal met links net over, erna vloog een kopbal van Hmouda voorlangs.

Bij het rustsignaal vroegen de supporters vanuit de tribune om beterschap.

In de tweede helft werden ze op hun wenken bediend. Want nu begon Racing met overtuiging te drukken en wist Diegem op bepaalde momenten van geen hout pijlen te maken.

Snel resulteerde de Mechelse pressie in de gelijkmaker: Harrou, voor de rust al ingevallen voor de lichtgeblesseerde Akarom, tikte van dichtbij de 1-1 binnen.

De jongens van Greg Vanderidt hadden de smaak te pakken en duwden Diegem nog meer achteruit. Mauro probeerde het vanop afstand, zijn schot botste via de paal in de handen van de bezoekende doelman.

Even later leverde Carrez de perfecte assist af voor Weuts, die de bal hoog in doel ramde. 2-1, zo leek het, maar de lijnrechter had buitenspel gezien.

Weuts probeerde het daarna nog een keer, nu ging zijn schot een metertje of twee naast.

Toen invaller Walen De Keyser de bal in de box wilde voortrekken, leek een Diegem-speler de bal met zijn arm te raken, maar de scheidsrechter, die 6 geke kaarten aan de bezoekers uitdeelde, vond dat er niets aan de hand was.

Diegem speculeerde in de tweede helft alleen nog op de counter, terwijl Racing met de moed der wanhoop een tweede doelpunt najoeg. Bijna kwam die tweede treffer er in het slot nog, maar ditmaal werd een poging van Racing van de lijn gekeerd.

Zo bleef het 1-1. Racing verdiende op basis van de wilskracht en de betere kansen meer, maar moet dus tevreden zijn met een punt.

Volgende week zaterdag volgt een uitwedstrijd op Turnhout (met buscombi), de week daarna komen de beloften van KV Mechelen naar het Oscar Vankesbeeckstadion.

Racing speelde met: Smet, Spaenhoven, Knollenburg, De Paepe, Akarom (31′ Harrou), Mauro (82′ Walen De Keyser), Hmouda, Heyvaert, Mrani, Carrez en Weuts.

Gele kaarten voor Racing: Heyvaert en Mauro