fbpx

Ventôse over de speciale 0-2: “Ik zag de keeper meelopen vanuit mijn ooghoek”

Met twee treffers van Dries Ventôse trok Racing de match tegen Lille naar zich toe. Racing won zijn tweede competitiewedstrijd met 0-2.

En of de spelers van Racing zich de ziel uit het lijf gelopen hadden. Een stevige fysieke prestatie lag aan de basis van een mooie overwinning.

Na de match – en zeker na een spannende slotfase – was het even naar adem happen, voor de spelers én de aanwezige Racing-supporters. Zo ook bij Dries Ventôse.

Dries, hoe blik je terug op deze partij? 

“Vorige week tegen Tongeren verdienden we meer dan die 2-3, veel meer zelfs. Niet dat we daardoor hier tegen Lille al meteen veel druk voelden, maar je moet jezelf wel belonen voor het harde werk tijdens de week en de wedstrijden.”

“Lille heeft een sterk team, zelfs nog iets sterker dan vorig seizoen. De eerste helft was voor ons, na de rust had Lille iets meer overwicht, maar hadden wij – of ik dan toch – de beste kansen.”

“Met 0-2 pakken we een verdiende overwinning. We hebben weer heel veel meters afgelegd en hebben veel druk gezet. Dat vergt veel inspanningen, maar we kunnen dit dankzij onze goeie trainingsarbeid opbrengen.”

Beschrijf je 2 doelpunten eens?

“Bij de 0-1 werd Carrez diep gestuurd. Gregory werkte af en de keeper raakte de bal een beetje, waardoor ik hem maar binnen te tikken had.”

“De 0-2 was speciaal. Ik zag dat de keeper mee was in onze 16 meter. Ik durfde niet van ver te schieten, omdat ik al enkele kansen over had gemikt. Ik ging ditmaal voor zekerheid. Ik ben blij dat ik kon scoren en dat dat de verlossing was.”

Het was een speciale sprint, nadat jullie al enorm veel gelopen hadden de 90 minuten ervoor, niet?

“Ja (lacht). Ik zag de keeper komen vanuit mijn ooghoek, dus wist ik hoe ver ik kon gaan. Ik was nog even bang dat ik krampen zou krijgen en daardoor nog zou missen, maar het is goed afgelopen.”

“Stel je voor dat je hier 1-1 zou spelen, dat zou toch niet zo leuk geweest zijn, ook niet voor mezelf. Maar dankzij die 0-2 heb ik een goed gevoel. Dat geeft me vertrouwen voor mijn volgende wedstrijden.”

Bedankt, Dries, voor de babbel.

De volgende match van Racing: zaterdag 17 september thuis tegen Hades Kiewit Hasselt.

Lees ook:
Racing wint zijn tweede competitiematch, op Gierle tegen Lille