Tweejarig contract voor onze beloftevolle nummer 10 Arn Spiessens

Onze A-kern telt ook volgend seizoen 24 spelers. Daarbij enkele jonge kerels die doorstromen vanuit de beloften.

Eén van die talenten is Arn Spiessens, afgeleverd in het uitstekende bouwjaar 2003.

De 19-jarige aanvallende middenvelder maakte vorig seizoen bij zijn komst naar Racing meteen indruk en wordt nu beloond met een contract.

“Ik ben een nummer 10. Ik moet het hebben van mijn spelinzicht en passing, plus het feit dat ik een mannetje kan uitschakelen”, vertelt Arn.

“Vorig seizoen ben ik aangekomen bij de beloften van Racing en na 1 maand werd ik voor de trainingen overgeheveld naar de A-kern. Jammer genoeg sloeg het noodlot op 10 september toe toen ik de voorste kruisband van mijn knie scheurde tijdens een match met de beloften.”

“Heel jammer natuurlijk, vooral ook omdat ik enkele dagen ervoor nog met de trainer gesproken had en die me gezegd had dat ik zeker mijn kans zou krijgen in de eerste ploeg.”

“In die match tegen mijn ex-club Londerzeel waarin het ongeluk gebeurde, had ik al twee assists gegeven. Plots kreeg ik een klein duwtje, waardoor ik uit balans geraakte en voelde ik iets kraken. Ik wist meteen hoe laat het was.”

Hoe heb je de revalidatie aangepakt?

“We zijn na het incident meteen naar de spoed gereden, waar ze zeiden dat de kruisband niet beschadigd was.”

“Via de club heb ik dan snel een scan kunnen laten nemen en dan viel het zware verdict toch. Het gevolg: op 30 september lag ik op de operatietafel. Daarna kon de revalidatie van start gaan.”

“Eerst was het zes maanden vechten om mijn stretching te behalen, daarna volgde een tweede operatie om littekenweefsel weg te nemen.”

“Momenteel revalideer ik bij Re.Lab, de nieuwe revalidatiepraktijk van Racing-kine Dean Cruydt in het Oscar Vankesbeeckstadion. Ik werk er elke dag aan mijn terugkeer en ben nu ook weer bezig op het voetbalveld.”

“Hopelijk kan ik volgende week aansluiten bij de voorbereiding op het nieuwe seizoen, want ik voel progressie. Al weet ik zelf ook dat ik nog even geduld moet tonen en dat ik pas in augustus/september volledig in orde zal zijn.”

Arn vorige week tijdens zijn revalidatie op Racing (lees verder onder de foto):

Hoe is het mentaal met jou als je dit op jonge leeftijd meemaakt?

“Het is een enorm zwaar jaar geweest. Ook in combinatie met mijn studie als leerkracht lager onderwijs. Eerst volgde ik online les, daarna was het met krukken te doen. Ik heb nu enkele herexamens, maar dat neem ik er wel bij.”

“Ik heb natuurlijk veel steun gekregen van mijn familie en vrienden, maar uiteindelijk moet je het wel zélf doen. Maar ik weet één ding: mentaal én fysiek zal ik hier sterker uitkomen.”

Kun je eens vertellen welk parcours je al aflegde als voetballer?

“Ik ben afkomstig van Leest en ben beginnen te voetballen bij SK Heffen. Ik speelde daarna 6 jaar in de jeugd van KV Mechelen, 2 jaar bij Club Brugge, dan weer 1 jaar KV Mechelen en vervolgens Londerzeel.”

“Of ik ervan gedroomd heb om profvoetballer te worden? Zeker. Maar de stap naar Club Brugge kwam voor mij eigenlijk net iets te vroeg, meteen na de lagere school. Ik was 13 jaar en mentaal was ik op dat moment niet sterk genoeg.”

“Toen ik op mijn 15/16e terugkeerde naar KV ben ik daar het plezier in het voetbal wat verloren. Daarom volgde die stap naar Londerzeel. En de transfer naar Racing heb ik kunnen maken dankzij Werner De Smet, de trainer van de Racing-beloften.”

Het is in Londerzeel dat je aanvallende middenvelder werd?

“Klopt. Ervoor speelde ik altijd als linksachter, maar wel op een offensieve manier. Hoe ouder ik werd, hoe lastiger het werd om achteraan te moeten blijven en niet de passjes te kunnen geven die ik wilde geven.”

“Ik ben linksvoetig, mijn rechtervoet is nog een werkpunt. En door corona en mijn knieblessure is mijn conditie zeker ook nog een werkpunt om weer helemaal op niveau te komen.”

Je hebt nu een contract voor 2 jaar gekregen bij Racing. Welk gevoel geeft dat?

“Het is fantastisch dat Racing me dit vertrouwen gaf op een moment dat ik die zware blessure meemaakte. Dit zegt veel over de prachtige club die Racing is.”

“Ik ga er alles aan doen om dit seizoen minuten te verzamelen in de competitie en voor deze fantastische club en supporters te kunnen spelen.”

“Afgelopen seizoen ben ik tijdens mijn blessure altijd naar de matchen van de eerste ploeg komen kijken. Dat was heel plezant, maar nu wil ik dat graag zo snel mogelijk vanop het veld beleven.”

Heel veel succes, Arn, met de laatste stapjes in jouw revalidatie en proficiat met jouw contract!

Nog enkele actiefoto’s van Arn, bij Club Brugge en tijdens zijn revalidatie: