fbpx

Transfernieuws: Jens Heyvaert komt naar Racing!

Racing heeft zijn A-kern versterkt met een nieuwe speler. Jens Heyvaert verlaat Tempo Overijse en speelt volgend seizoen in groen en wit.

De 26-jarige Jens Heyvaert is een centrale middenvelder. Vorig seizoen was hij aan de slag in 2e amateur.

Jens past volledig in de filosofie van “opportuniteiten die zich aandienen” om de spelersgroep ook nu nog sterker te maken.

Jens, waar heb jij overal gevoetbald?

“Ik ben afkomstig van Londerzeel en ben daar beginnen te voetballen. Van mijn 10e tot mijn 18e heb ik dan in de jeugd van Anderlecht doorgebracht, met Romelu Lukaku, Dennis Praet, Davy Roef en Michael Heylen. Ik zat er ook op school met jongens als Youri Tielemans en Leander Dendoncker.”

“In Anderlecht heb ik als voetballer zeer veel geleerd, al was het nooit echt mijn bedoeling om profvoetballer te worden. Mijn resultaten op school waren vrij goed en ik heb op mijn 18e beslist om verder te studeren. Ik ben nu industrieel ingenieur en werk voor Colruyt, in de hoofdzetel in Halle.”

Waar speelde je na Anderlecht?

“Bij Deinze, in het laatste jaar van de toenmalige tweede klasse. Daarna bij Tempo Overijse. Vorig seizoen zijn we met Overijse van 2e naar 3e amateur gedegradeerd.”

“Ik had er nog een jaar contract, maar de relatie was een beetje verzuurd. Het was tijd om te vertrekken. Als een club als Racing Mechelen zich dan aanmeldt, begin je na te denken.”

Heb je lang nagedacht?

“Neen. Ik heb de voorbije weken mijn conditie individueel onderhouden, met het oog op een nieuwe club. Racing ken ik nog goed van mijn periode bij Londerzeel in de toenmalige 3e klasse.”

“Ik heb er altijd veel sympathie voor gehad. Ik herinner me dat de Racing-fans de grote kantine van Londerzeel kregen, omdat ze met 10 keer meer waren dan het thuispubliek. Het waren wedstrijden waar ik altijd heel hard naar uitkeek.”

“Racing is een aangename club, een echte traditieclub. De club maakt een nieuwe start met een mooi project. Het is niet de bedoeling te blijven aanmodderen in 1e provinciale, niet de mijne en niet die van Racing. Onze ambities lopen gelijk.”

Jens, enkele jaren geleden met Londerzeel in actie tegen Racing:

Ben je wedstrijdfit?

“Ik ben fit, maar ik zal pas maandag een eerste keer met de A-kern van Racing meetrainen. Ik zal er dus niet bij zijn in de bekermatch tegen Knokke. Dat zou ook niet passen, ik moet me eerst inwerken en me bewijzen.”

“Dat er veel concurrentie is dit seizoen bij Racing? Daar ben ik niet bang van. Concurrentie is iets positiefs. Hoe meer concurrentie, hoe beter! Ik heb tot nu toe altijd op de posities 8 en 10 gespeeld, maar ik kan eigenlijk op alle plaatsen in het middenveld mijn plan trekken.”

Jens, proficiat met jouw transfer naar Racing en veel succes!

Jens, in actie bij Tempo Overijse:
Ruimte voor externe advertenties: