Transfer 8: aanvaller Noah El Habri komt naar Racing Mechelen

Op maandag 17 juli begint onze A-kern aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Racing wil zich nog versterken en kan in die optiek de transfer aankondigen van Noah El Habri.

Noah is een 19-jarige aanvaller. Een Brusselse ket, een voetballer pur sang.

“Ik ben op mijn 4,5 jaar beginnen te voetballen bij Etterbeek. Daarna speelde ik in de jeugd van Tubize, Union en RWDM. Het is bij Olympic Charleroi dat in een A-kern terechtgekomen ben.”

Olympic Charleroi speelde vorig seizoen in 1e nationale en eindigde op de 4e plaats, na La Louvière, Lokeren-Temse en Knokke.

“Het was een speciaal seizoen, want ik ben geblesseerd geraakt. Ik ben geopereerd aan mijn kruisband en heb daardoor 6 maanden aan de kant gestaan.”

“Het was een lastige periode, omdat voetbal voor mij alles is. Mijn hele leven staat in het teken van voetbal, ik wil daar iets in bereiken.”

“Maar de revalidatie is goed verlopen en zo ben ik op het einde van het seizoen toch nog kunnen terugkeren in de selectie, in de matchen tegen Dessel en Sint-Eloois Winkel.”

“Ik kan zeggen dat ik fysiek weer 100% ben en dat van die zware blessure niks is blijven hangen.”

Lees verder onder de foto van Noah.

Snel, overzicht en goeie pass

Bij Racing Mechelen begint Noah aan de volgende etappe in zijn voetballersloopbaan.

“Het was tijd voor een andere club. In Charleroi is de situatie een beetje wankel en ik voelde dat ik toe was aan iets nieuws.”

“Toen Racing Mechelen me belde, hebben we afgesproken en een goed gesprek gehad, met onder meer voorzitter François De Keersmaecker.”

“De mensen van Racing hebben me hun project voorgesteld, helder en duidelijk. Ik vond dat zeer boeiend en vind mezelf helemaal passen in die toekomstvisie.”

“Ik was ook onder de indruk van het stadion en de vergaderzaal. Traditie! Ik heb met mijn papa overlegd en de keuze was snel gemaakt: Racing zou het worden. Het wordt een mooi avontuur, daar ben ik zeker van.”

Met Noah wordt het offensieve compartiment van Racing verder versterkt. Een win-win dus.

“Ik ben snel, heb een goeie balaanname, lees het spel goed en heb een goeie pass in mijn voeten.”

“Scoren is niet mijn eerste ambitie, ik wil vooral de ballen voor doel brengen. Links is mijn beste positie, maar vanaf rechts kan ik ook spelen.”

“Ik kijk ernaar uit om over twee weken aan de voorbereiding met Racing te beginnen. Ik ken nog geen enkele speler, ook op dat vlak wordt het dus allemaal nieuw. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat het snel zal loslopen.”

Proficiat met jouw transfer naar Racing, Noah, en heel veel succes in de groen-witte kleuren!

Lees ook:
hoe ziet de A-kern 2024-2025 eruit?
koop hier jouw abonnement voor het nieuwe seizoen

De Plekpot
De Plekpot