Transfer 2: Redouan Benhamou ruilt Heist voor Racing Mechelen

Racing kan een tweede transfer aankondigen, en wat voor één: Redouan Benhamou maakt in de zomer de oversteek naar het Oscar Vankesbeeckstadion.

Redouan Benhamou is een 26-jarige aanvallende middenvelder. Ondanks zijn nog relatief jonge leeftijd is hij door de wol geverfd in de hoogste amateurklasse van ons voetbal.

“Ik ben een Mechelaar van geboorte. Tot mijn 10 jaar heb ik in Mechelen gewoond en toen ben ik met mijn ouders eerst naar Bonheiden en later naar Heist-op-den-Berg verhuisd. Mijn vader wilde in Heist een café overnemen en zo zijn we in Heist blijven plakken”, vertelt Redouan.

“Ik ben beginnen te voetballen bij Sporting Mechelen, daarna speelde ik tot mijn 12/13 jaar bij KV Mechelen en vervolgens in de jeugd van KSK Heist en OH Leuven.”

“Op het niveau van een eerste ploeg ben ik bij Oosterzonen, het huidige Lierse Kempenzonen, terechtgekomen. Met Oosterzonen ben ik kampioen geworden in de toenmalige 3e klasse.”

“In 2018 ben ik dan naar KSK Heist gegaan. Daar ben ik intussen aan mijn 6e seizoen bezig in 1e amateur. Dat is best lang, maar die periode is dan ook één groot hoogtepunt geweest.”

“We hebben de voorbije jaren altijd top 5 gespeeld en waren vorig seizoen zelfs de beste amateurclub van België. Momenteel staan we 3e in het klassement, achter profclubs La Louvière en Lokeren-Temse.”

“Vorige week zijn we gaan winnen op La Louvière, het was de eerste nederlaag van La Louvière dit seizoen (uitslag 1-2, met de winning goal van Redouan, nvdr). Ja, Heist is echt een mooi verhaal.”

Waarom ruil je Heist dan voor Racing?

“In het najaar van 2023 heb ik nagedacht over mijn toekomst. De trainer van Heist wilde zeer graag dat ik bleef, maar het is na die mooie periode het moment om uit mijn comfortzone te komen en iets nieuws te doen.”

“Ik ben heel content dat ik mijn carrière bij een waanzinnige club als Racing Mechelen kan voortzetten. Een echte traditieclub die leeft en waar de supporters in dat fantastische stadion allemaal voor het voetbal leven.”

“Mechelen is ook niet ver van Heist-op-den-Berg, waar ik nog altijd woon. In een klein halfuurtje ben ik in Mechelen. Ik woon hier ook nog dicht tegen mijn werk in Westerlo. Ik werk daar als dossierbeheerder in een boekhoudkantoor.”

Is Racing voor jou geen (klein) stapje terug?

“Absoluut niet. Ik train bij Heist momenteel 3 keer per week, bij Racing zal dat ook zo zijn, of zelfs nog meer.”

“Ik heb de laatste tijd veel matchen van Racing gezien en ik kan zeggen dat de eerste 6 van de reeks van Racing op dit moment al hun voet kunnen zetten naast de laatste 6 in 1e amateur.”

“Ik zag Racing dit seizoen onder meer tegen Berchem, Lyra-Lierse, Hasselt en de derby op Jong KV spelen. Ik geef toe: ik was misschien niet altijd een geluksbrenger qua resultaat, maar ik had het gevoel dat er vaak meer inzat. Er was ook wat pech mee gemoeid. Er zit duidelijk meer in dit Racing.”

“Dat zijn trouwens de matchen die ik absoluut wil shotten: derby’s tegen Jong KV, de wedstrijden ook tegen andere clubs die in de reeks van Racing volk trekken…”

“Ik was er ook bij toen Racing enkele jaren geleden op Diest de 1e periodetitel pakte: geweldig. Ambiance! Maar ook in de matchen met minder volk in de tribunes zal ik uiteraard keihard mijn job doen.”

Wat voor een speler ben je?

“Een polyvalente middenvelder die op 3 middenveldposities kan spelen. Ook op de flank heb ik al gestaan. Ik houd van offensief voetbal en dat zie ik bij Racing terug: niet betonneren en op 0-0 of 1-1 speculeren, maar er écht voor gaan.”

“Mijn kwaliteiten? Dat is lastig om over jezelf te zeggen (lacht), maar ik denk dat ik technisch zeer vaardig ben en dat ik spelers rond mij beter kan maken. Daarnaast maal ik mijn kilometers. Als er gelopen en gevochten moet worden, kan het team ook op mij rekenen.”

Ons eerste elftal kan wat extra leiderschap gebruiken. Ben jij een leider?

“Ik ben met mijn 26 jaar relatief jong, maar ik breng toch al 8 jaar ervaring van 1e amateur mee en heb een zeer grote goesting om voor Racing te voetballen.”

“Laten we zeggen dat ik voor de rest niet de luide prater ben, maar ik zeg altijd waar het op staat en ik ben iemand die achter de schermen meewerkt aan de sfeer. Beschouw het als een soort van stille leider achter de schermen.”

“Voor de rest zal ik proberen te doen wat ik momenteel bij Heist doe. Ik ben daar toch al die jaren een onbetwiste basisspeler geweest en dat wil ik ook bij Racing worden. Ik heb voor 2 jaar getekend en kijk er enorm naar uit!”

Bedankt voor de toffe babbel, Redouan. Nog veel succes dit seizoen bij Heist en alvast van harte welkom volgend seizoen bij Racing Mechelen!

Enkele actiefoto’s van Redouan (©kskheist.be):