Transfer 1: Fabio Polizzi komt Racing versterken in 2024-2025

De eerste transfer richting 2024-2025 is een feit: Fabio Polizzi komt Racing volgend seizoen versterken.

Fabio Polizzi is 23 jaar. Hij heeft een Anderlecht-verleden en speelde vorig seizoen in 1e amateur.

“Op mijn 5e ben ik beginnen te voetballen bij FC Brussels, de opvolger van RWDM. Van de U12 tot en met de beloften speelde ik in de jeugd van Anderlecht”, vertelt Fabio.

“Natuurlijk was het mijn droom om – zeker als je 7 jaar bij Anderlecht speelt – om ooit in de 1e ploeg van paars-wit te geraken, maar zo ver is het niet gekomen.”

“Ik ben net voor corona bij Anderlecht vertrokken. Zo ben ik bij Rupel Boom beland, dat toen in 1e amateur speelde. Corona gooide roet in het eten tijdens mijn eerste seizoen. Het jaar erna speelde ik wel een volledig seizoen.”

“Daarna heb ik de oversteek gemaakt naar Ninove, ook in 1e amateur. Jammer genoeg zijn we vorig seizoen gedegradeerd, waardoor we dit seizoen in 2e spelen. In de A-reeks, dus niet bij Racing. We staan momenteel 2e, met 46 punten. Dat zijn er 3 minder dan koploper Eendracht Aalst.”

Het loopt heel goed in Ninove, en toch kom je naar Racing, Fabio. Waarom?

“Het is tijd voor iets nieuws. Toen Racing me belde, was ik meteen geïnteresseerd. Het is een mooie en grote club. Iedereen die het voetbal wat volgt, kent Racing Mechelen. Racing is een club die bij mijn karakter past, ook met de hele ambiance rond het veld.”

“Ik kreeg te horen dat ik een interessant, polyvalent profiel heb. Mijn lievelings- en beste positie is de 6, maar ik speel sinds januari bij Ninove vaak als linksachter, en dat als rechtsvoetige. Rechtsback kan dus ook. En ook de 8-positie kan.”

Wat zijn jouw kwaliteiten?

“Ik ben een werker. Ik ga het duel aan, ik ga voor de bal en ik speel de bal daarna zo snel mogelijk in.”

“Technisch sta ik mijn mannetje, maar mentaliteit is mijn grootste wapen. Ik zet me altijd 100% in, zelfs meer. Daarom ben ik zo’n grote fan van spelers als Radja Nainggolan en Daniele De Rossi, precies wegens hun spelstijl.”

“Zo word ik lachend ook wel eens genoemd door ploegmaats: Nainggolan of De Rossi. Leuk, want ik ben niet alleen fan van die twee spelers, Roma is ook mijn favoriete ploeg in het buitenland.”

Waar woon je en wat doe je in het leven naast voetballen?

“Ik ben afkomstig van Sint-Pieters Leeuw, in de rand van Brussel.”

“Ik ben van thuis uit Franstalig, maar ik heb op school en bij Anderlecht Nederlands leren spreken. Doe ik het goed? Oh, dank je, ik doe alvast mijn best (lacht). Op een dik halfuur ben ik in Mechelen, ideaal.”

“Ik ben momenteel bezig aan mijn laatste studiemaanden als leerkracht LO. Ik hoop in de zomer mijn diploma te bemachtigen en daarna als leraar aan de slag te kunnen.”

“Ik ben een sportfreak. Voetbal natuurlijk in de eerste plaats. Op tv kijk ik naar de Champions League, Europa League, Conference League en allerlei andere competities, zoals de Belgische en Italiaanse.”

“Maar ik houd ook van volleybal en atletiek. En evenementen zoals de Olympische Spelen staan met rood aangekruist in mijn tv-gebruik. Daarnaast ben ik een grote Formule 1-fan.”

“Maar voetbal dus op 1. Ik wil dit seizoen nog goed afwerken met Ninove en me dan klaarstomen voor een mooie tijd bij Racing.”

“Ik wil met Racing naar 1e amateur, want dat is het doel, zo is me duidelijk gemaakt. Als het dit seizoen niet meer lukt, dan volgend seizoen. Deze doelstelling past volledig bij mij als jonge en ambitieuze voetballer.”

Proficiat, Fabio, met jouw komst naar Racing! Eerst nog veel succes bij VK Ninove!

Fabio, tussen voorzitter François De Keersmaecker en sportief manager Marc Ghys: