Ticketinformatie voor Racing-Heist en Racing-Kalken

Door de coronamaatregelen mogen sportwedstrijden tot 1 september buiten maximaal 200 mensen ontvangen.

Dat wil zeggen dat Racing zijn oefenwedstrijd tegen Heist (woensdag 26/8) en bekermatch tegen Kalken (zondag 30/8) voor hoogstens 200 toeschouwers mag spelen.

In de oefenmatch tegen Heist zullen geen bezoekende supporters toegelaten worden. Alleen de abonnees van Racing mogen binnen, en wel gratis.

Wie wil komen kijken, moet zich wel dinsdagavond vanaf 19u30 op Racing persoonlijk komen registreren. Iedereen moet zijn gegevens (naam, adres, telefoonnummer) achterlaten om in orde te zijn met de wetgeving.

Zodra het maximum van 200 aanvragen voor de wedstrijd bereikt is, is de club verplicht de registratie af te sluiten.

Voor de bekerwedstrijd tegen Kalken stelt Racing 10% van de tickets (20 tickets) beschikbaar aan de tegenstander. De andere 180 kaarten worden verkocht aan de Racing-supporters.

Racingers die een abonnement hebben voor volgend seizoen kunnen dinsdagavond (ook vanaf 19u30) een ticket komen kopen voor de bekermatch. De abonnees krijgen dus voorrang en moeten dinsdagavond hun abonnement meenemen als bewijs.

Als er na dinsdagavond nog tickets beschikbaar zouden zijn, komen die op de markt voor niet-abonnees en organiseren we donderdagavond een nieuwe verkoop.

Dinsdagavond kunt u trouwens nog een abonnement kopen.

Tijdens beide wedstrijden zal de club de vereiste coronamaatregelen strikt opvolgen en laten naleven door de 200 aanwezigen. Geen enkele overtreding zal gedoogd worden.

De precieze maatregelen zullen volgende week opgelijst worden op de website van Racing.

Belangrijk om nu al te weten: alle toeschouwers zullen plaatsnemen in de zittribune, in bubbels van 2 (u kiest zelf naast wie u zit). Er zullen dus 100 bubbels van telkens 2 mensen zijn. Tussen de bubbels wordt een afstand van 1,5 meter gehandhaafd.

Deze maatregelen worden opgelegd vanuit de overheid. De club zal leren uit dit experiment. Daarna kunnen mogelijk aanpassingen gebeuren, zoals bubbels van 4 personen.

Beide wedstrijden zijn een zeer belangrijke test met het oog op de versoepeling tot 400 (en mogelijk meer bij toelating van de overheid) toeschouwers in september. Het is dus van het allergrootste belang dat iedereen de regels tot in het kleinste detail naleeft.