fbpx

Thomas Weydisch keert terug naar Racing: “Club van mijn hart”

De uitbouw van de A-kern voor volgend seizoen is nog altijd aan de gang. Met Thomas Weydisch verwelkomt Racing een nieuw, maar ook zeer bekend gezicht op OVK.

Thomas Weydisch, een 31-jarige linkerflankaanvaller, speelde in het verleden al voor Racing, in de “goeie tijden” van 3e en 4e klasse.

Thomas, kun je jouw parcours eens snel overlopen?

“Zeker. Ik heb mijn jeugdopleiding bij Anderlecht gekregen en speelde daarna voor Namen (2e klasse), Deinze, Racing, Aalst, weer even Racing, Londerzeel, Temse, RWDM en Grimbergen.”

“Met Racing ben ik zowel in 4e als in 3e klasse kampioen geworden. Dat waren schitterende tijden en die twee titels zijn meteen ook de hoogtepunten in mijn carrière.”

“De sfeer, de supporters, de ploeg waarin ik speelde: dat was allemaal top! Ik speelde onder meer met Spreutels, Tokpa, Laurent, Brulmans, Hmouda en nog vele anderen. We hebben geweldige momenten beleefd op Racing.”

Toch ben je niet met Racing naar 2e klasse gegaan destijds?

“Neen. Ik wilde wel graag blijven, maar er waren wat budgettaire problemen. Daardoor ben ik niet kunnen blijven en heb ik andere oorden opgezocht.”

“Maar ik ben Racing wel altijd blijven volgen. Ook toen het het er financieel niet goed uitzag voor de club en ik de toekomst ook somber begon in te zien.”

“Je moet weten: ik heb altijd gezegd dat Racing de club van mijn hart is. En dat meen ik ook écht. Ik vond het heel erg wat er allemaal gebeurde, met al die degradaties ook die erbij gekomen zijn. Ik voelde me triestig.”

“Gelukkig is alles nu op zijn pootjes gevallen, zijn de schulden weggewerkt en zijn er nieuwe mensen op Racing gekomen, met een nieuw en zeer mooi project.”

Marc Ghys, nu sportief manager en TVJO, sprak met jou over een terugkeer naar Racing. Heeft dat gesprek lang geduurd?

“Neen, helemaal niet. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Mijn goesting om voor Racing te presteren is zeer groot. Racing verdient hoger te spelen en streeft naar stabiliteit.”

“Als de club nu nog eens zou degraderen, zal dat de laatste keer zijn, want we beschikken voor volgend seizoen over een zeer sterke kern. We gaan een nieuwe ploeg bouwen en mogen ambitieus zijn.”

“Ik ben er klaar voor. Bij Grimbergen loopt het op zich niet slecht, maar met een 7e plaats blijven we in 1e provinciale toch onder de verwachtingen, want we hebben een ploeg die veel beter kan. Maar de mentaliteit en discipline zijn niet altijd zoals het moet zijn.”

“Toch scoorde ik dit seizoen al 10 keer en gaf ik ook een aantal assists. Over mijn statistieken kan ik niet klagen.”

Je was gisteren in het stadion om jouw contract te ondertekenen Welk gevoel had je daarbij?

“Een zeer raar gevoel. Al die herinneringen kwamen weer boven. Maar tegelijk ook een geweldig gevoel! Dat schitterende stadion: het is oud, maar ik houd ervan.”

“Ik heb ook al enkele mensen van vroeger teruggezien, zoals uiteraard dus Marc Ghys, die nog mijn trainer was op Racing, en materiaalman Luigi (Louis Verstraeten) en zijn broer Albert.”

“Van de huidige kern ken ik de broers Wout en Bram Kerckhofs een klein beetje van in mijn periode in 3e klasse. Van de nieuwe spelers ken ik Lee Roy De Keersmaecker, waarmee ik nog samenspeelde bij Temse.”

“Voor de rest zullen het veel nieuwe gezichten zijn, maar dat vind ik helemaal niet erg. Ik ben er nu al volledig klaar voor om er weer in te vliegen voor Racing!”

Thomas, van harte welkom op Racing en eerst nog veel succes dit seizoen met Grimbergen!

Thomas, donderdag op OVK: