“Te slordige start, maar daarna bijna perfecte 2e helft”

Met twee doelpunten heeft Kurt Weuts mee de basis gelegd voor de ommekeer tegen ’s Gravenwezel-Schilde.

Na een 0-1-achterstand zag het er nochtans niet te best uit, erkent onze aanvaller.

“Onze eerste helft was te slordig, te overhaast. We waren de betere ploeg, maar kwamen 0-1 achter”, zegt Kurt.

“We wisten dat Schilde in een laag blok zeer verdedigend zou spelen, zoals veel ploegen, en dat we dus geduldig moesten blijven.”

“Tijdens de rust is iedereen op zijn plichten gewezen en heeft de coach gezegd dat we ons spel moesten spelen zoals we dat gewoon zijn. Het gevolg was een bijna perfecte tweede helft.”

Was er wat gemakzucht gemoeid met die slappe eerste helft?

“Ik denk van niet. Mensen denken misschien dat het elke week makkelijk zal worden, maar wij redeneren niet zo. Van onderschatting was echt geen sprake.”

“Het is altijd opletten geblazen, zeker bij een achterstand. We begonnen scherp en gemotiveerd, maar speelden te overhaast en wilden te snel de forcing forceren. Die onzuiverheden moeten eruit.”

Was de coach boos tijdens de rust?

“Neen, hij was ditmaal vrij rustig. Er was ook geen reden om boos te zijn, want iedereen deed zijn best.”

“Hij geloofde er nog vol in, er was nog niks verloren. We wisten dat onze tegenstander dit geen 90 minuten kon volhouden. Zij trainen minder dan wij. Gelukkig gingen we er na de rust snel over en konden we de wedstrijd doodmaken.”

Zelf scoorde je je 8e en 9e doelpunt. Zit je op schema?

“Ik heb een cijfer van doelpunten in mijn hoofd, maar dat vertel ik aan niemand, buiten mijn dichtste omgeving.”

“Misschien vertel ik op het einde van het seizoen of ik dat cijfer gehaald heb, dat zien we nog wel.”

Maar hoe voel je je bij jouw eerste 12 matchen?

“Het kan altijd beter, maar het is ook belangrijk dat iedereen zijn goaltje kan meepikken. Vandaag scoren ook Dean, Jens en Gregory. Dat is ook belangrijk voor hun vertrouwen.”

“Plus: het gevaar komt bij ons uit alle hoeken. Als je een spits hebt die 25 keer scoort en de tegenstander kan die neutraliseren, dan valt alles weg. Dat is bij ons niet het geval.”

De Kempen blijft ook winnen. Hoe zie jij dat?

“Ze zetten een parcours neer van een titelfavoriet. Ze hebben de eerste periode gewonnen en zijn de tweede periode begonnen met 2 overwinningen.”

“Ik ken een aantal van hun spelers en wist dat ze zouden meedoen. Ze zijn momenteel de te kloppen. Wij bekijken het van match tot match en zijn enkel met onszelf bezig.”

“We hebben een duidelijk doel voor ogen. We moeten De Kempen nog bekampen. Het is heel belangrijk dat de kloof intussen niet te groot wordt en dat je matchen als vandaag tegen Schilde en vorige week op Wezel wint.”

Over twee weken komt De Kempen naar Racing…

“Iedereen kijkt daar naar uit, maar ik en de rest van de spelersgroep kijken nu vooral uit naar Zoersel, volgende week zondag.”

Ruimte voor externe advertenties: