fbpx

“Talent krijgt zomerkans”: deze week ook op Racing

Op Racing wordt er niet alleen gevoetbald. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd, zoals deze week “Talent krijgt zomerkans” van de Mechelse zomerschool.

De Mechelse zomerschool loopt twee weken: van 9 tot 20 augustus, telkens van maandag tot en met vrijdag. De dag begint om 8u45 en eindigt om 17u.

De helft van de dag krijgen de kinderen les, de andere helft van de dag is er een leuke activiteit (sport en spel). Het is de bedoeling om leerdoelen te bereiken en kinderen te prikkelen en te verrijken.

De focus, in een niet-schoolse omgeving, ligt niet op wat een kind niet kan, maar op het versterken van de kwaliteiten van het kind. Noem het een vorm van “talentontwikkeling”.

Het project “Talent krijgt zomerkans” is er gekomen na een oproep van de Minister van Onderwijs over de vermoedelijke leerachterstand bij kinderen door de lange periode van afstandsonderwijs vorig schooljaar (tijdens de corona-lockdown).

De kinderen worden begeleid door een leerkracht, een verrijkingspartner en een talentcoach.

Er zijn verschillende uitvalsbasissen in de stad en één groep van de honderden Mechelse kinderen die deelnemen, heeft deze week het Oscar Vankesbeeckstadion als uitvalsbasis.

Racing wil met de terbeschikkingstelling van zijn accomodatie zijn steentje bijdragen aan dit mooie sociale project van de stad.

– Talent krijgt zomerkans (website van stad Mechelen)
bekijk het filmpje van de Mechelse zomerschool op youtube

Foto’s van de voorbereiding op “Talent krijgt zomerkans” op Racing Mechelen: