fbpx

Supportersclub Adegem blijft groeien: “50 jaar vieren met nog meer leden”

De Adegem Supportersclub zet zich al bijna 50 jaar – sinds 1971 om precies te zijn – met hart en ziel in voor Racing Mechelen.

De supportersclub is niet weg te denken uit de geschiedenis van onze club. Ook in moeilijke tijden bleef Adegem achter de schermen actief met een schitterende ledenwerking.

John Verbruggen is een van de trekkers van supportersclub Adegem. Vorig jaar slaagde hij er met de hulp van enkele familieleden en vrienden in om Adegem een nieuwe impuls te geven, waarbij het ledenaantal fors de hoogte inschoot.

“We zijn onze leden momenteel aan het vragen om hun lidmaatschap te verlengen. Dat loopt enorm vlot”, zegt John Verbruggen.

“Als iedereen verlengt, zullen wij zeer tevreden zijn. Maar daar houdt het niet op, want we willen groeien. In die optiek ben ik zeer gelukkig dat we met Marvin Christiaens en zijn vrouw twee nieuwe leden mogen verwelkomen.”

Marvin Christiaens was de bezieler van de Kapelse Racingvrienden, een andere supportersclub die de voorbije jaren hemel en aarde bewoog om het belang van Racing te dienen.

“Ik heb met Marvin aan tafel gezeten en we hebben het gehad over Adegem en de KRV, die vorig jaar jammer genoeg gestopt is. We hebben een goeie overeenkomst kunnen sluiten en Marvin is samen met zijn vrouw lid geworden van Adegem.”

“Dat is natuurlijk fantastisch nieuws. Ik wil Marvin daar echt voor bedanken. Ik geloof in een mooie samenwerking en we hopen dat ook andere leden van de KRV zich bij ons aansluiten. In het belang van Racing, alles open en bloot.”

Je bent lid voor de zachte prijs van 24 euro

Hoe kun je lid worden van supportersclub Adegem? “Een lidkaart kost (een symbolische) 24 euro, wat overeenkomt met 1 pintje per maand”, lacht John.

“Met dat lidgeld sponsoren we één jeugdploeg van Racing, 1 matchbal van de 1e ploeg, kunnen we een bijdrage leveren aan Kom op tegen Kanker en ook aan Oscarpelouza 4. Daarnaast organiseren we een aantal activiteiten, waaronder een smulavond en krijgen onze leden een verrassing.”

“We kunnen ook al zeggen dat we ook komend seizoen opnieuw een bus inleggen voor de uitmatchen van de 1e ploeg. Dat is in samenwerking met supportersclub Manhattan.”

“En als we iets verder kijken, dan kunnen we natuurlijk niet om ons 50-jarige bestaan heen. Volgend jaar is het zover. We zullen die verjaardag gepast vieren.”

Wil je lid worden van supportersclub Adegem?
Stuur dan een mailtje naar adegem.1971@gmail.com.