Sterk Racing Mechelen hakt Wezel Sport in de pan

Racing heeft een 6 op 6 te pakken. Na winst tegen Londerzeel vorige week ging zaterdagavond ook Wezel Sport voor de bijl.

Zonder Hmouda, Akarom, Spaenhoven, De Paepe, Knollenburg en Schaessens (geblesseerd) en Versteeven (geschorst) was Kevin Van Haesendonck tegen Wezel eens te meer aangewezen op herstructureren.

De aangepaste tactiek van de coach, met Mayanga, Carrez en Ventôse voorin en Heyvaert in een meer aanvallende rol dan gewoonlijk, pakte geweldig uit.

Racing nam meteen het initiatief en dat leidde in goed 20 minuten tot 2 doelpunten. Twee keer ging het te snel voor Wezel, eerst rondde Heyvaert af, even later was het aan Mayanga: 0-1 en 0-2.

Wezel dreigde af en toe, maar kon doelman Goossens niet verrassen. Iets voorbij het halfuur liet de defensie zich toch eens ringeloren en kon de thuisploeg de aansluitingstreffer scoren, 1-2.

Maar Racing reageerde onmiddellijk. Toen een sterke Van der Brempt in het midden de bal onderschepte en Ventôse diep stuurde, stond het nog voor de rust 1-3.

Ook in de tweede helft was Racing heer en meester. Grinta, snelheid in de acties, dodelijke efficiëntie voor doel en grote goesting om te winnen: groen-wit toonde het allemaal.

Na mistasten van Wezel ging Heyvaert met de bal aan de haal en als een volleerde spits omspeelde hij de doelman en legde de 1-4 binnen: prachtig werk!

Wezel kon geen vuist meer maken, maar kwam door een afgeweken schot nog wel op 2-4. Geen nood echter, want toen Carrez in de slotfase de bal nog eens heerlijk voor doel bracht, kon Vallez de 2-5 scoren.

2-5 was de eindstand. Een knappe teamprestatie en een uitstekend resultaat met het oog op het vervolg van de competitie.

Komend weekend is er geen competitievoetbal, op zaterdag 6 april is de volgende wedstrijd. Dan komt Houtvenne naar het Oscar Vankesbeeckstadion.

Houtvenne staat 4e in het klassement, met 3 punten meer dan Racing. Het wordt dus een 6-puntenmatch met het oog op deelname aan de eindronde…

Doelpunten:
16′ Heyvaert 0-1,
20′ Mayanga 0-2,
33′ Zeegers 1-2,
37′ Ventôse 1-3,
61′ Heyvaert 1-4,
67′ Van Kruijssen 2-4,
89′ Vallez 2-5

Racing speelde met: Goossens, Laureys, Van Steenwinkel, Kerckhofs, Mrani, Guldix, Van der Brempt, Heyvaert (70′ Vallez), Carrez, Ventôse (89′ El Lamzi), Mayanga (81′ Ben Azrak)

Mahla
Mahla