Sterk Racing houdt de 3 punten thuis tegen Berchem

De match tussen de traditieclubs Racing Mechelen en Berchem Sport is zaterdagavond in een sfeervol OVK op 3-0 geëindigd.

Voor de wedstrijd stapten een 10-tal vlaggendragers het veld op en vormden ze een erehaag bij de opkomst van de spelers.

Een mooi beeld dat meteen de toon zette, want Berchem had heel wat supporters meegenomen die de hele wedstrijd lang hun team aanmoedigden.

Nochtans kregen de bezoekers al vroeg in de match de 1-0 binnen, toen doelman Van Hove een ogenschijnlijk makkelijke bal loste en Jonas Laureys van dichtbij kon scoren. Voor Jonas was het zijn eerste doelpunt voor Racing in de competitie.

Groen-wit ging door op zijn elan en halfweg de eerste helft ontsnapte Berchem aan de 2-0. Alan Mayanga kwam alleen voor de keeper, zijn schuiver belandde op de verste paal.

Na de rust kreeg Berchem opnieuw een snelle goal te slikken. De Berchem-keeper weerde na een vlotte aanval van de thuisploeg de bal af en ditmaal was het Gregory Carrez die binnentikte: 2-0.

Racing had gewonnen spel en bleef met snel combinatievoetbal de aanval zoeken, al gaf Berchem zich niet zomaar gewonnen.

De Antwerpenaren zochten met veel inzet en karakter een gaatje. Maar groot gevaar kwam er niet uit voort, want offensief bleek geel-zwart (voor de gelegenheid in het blauw) onmondig. Senne Goossens moest wel eens een scherp schot uit zijn korte hoek houden, maar dat was het zowat.

En zo was het Racing dat de score kon uitdiepen. In de slotfase zette Mayanga zijn motor nog eens aan. Vanaf links sneed hij de 16 meter binnen, waar hij de bal panklaar legde voor Maxim Versteeven, die met zijn 3e competitiegoal de 3-0-eindstand vastlegde.

Voor Berchem is het pas de eerste nederlaag dit seizoen. Racing schuift dankzij zijn driepunter op naar een gedeelde 2e plaats in het klassement, samen met Sporting Hasselt. Belisia Bilzen leidt met 3 punten voorsprong.

Doelpunten:
5′ Laureys 1-0,
47′ Carrez 2-0,
81′ Versteeven 3-0

Gele kaart voor Racing: Kerckhofs

Racing speelde met: Goossens, Spaenhoven, Knollenburg, Kerckhofs, Ventôse, Guldix, Heyvaert, Carrez (52′ Mrani), Schaessens (83′ Van der Brempt), Laureys (77′ Versteeven), Mayanga

Imoya