Stein Stuyck komt dit seizoen niet meer in actie

Stein Stuyck heeft opnieuw een zware knieblessure opgelopen. Het seizoen van de verdediger zit erop. Een harde klap voor hem én voor heel Racing.

Stuyck viel net voor het halfuur uit in de match tegen Lyra-Lierse, 8 dagen geleden.

“Ik voelde meteen dat het niet goed was”, zegt Stein. “Ik had dan ook al snel een sterk vermoeden dat de kruisband over zou zijn. Dat gevoel is vandaag bevestigd.”

“Het is de derde keer dat ik dit voor heb en de tweede keer aan mijn rechterknie. Donderdagochtend heb ik een nieuwe afspraak bij de dokter en dan prikken we een datum voor de operatie. Ik hoop dat die volgende week al kan plaatsvinden.”

Stein zal ongeveer een half jaar niet kunnen voetballen. “Het is een onwaarschijnlijke tegenvaller, echt heel zuur. Het seizoen zit erop voor mij, het is lastig om daarmee om te gaan.”

“Anderzijds kun je er niks aan veranderen. Ik moet erdoor en wil die knie weer helemaal in orde krijgen. Wat daarna komt zien we wel, al wil ik wel terugkeren als voetballer. Zo lang je dat perspectief hebt, moet je dat nastreven.”

“Zoveel mogelijk komen kijken”

“Of het fysiek pijnlijk is? Soms wel, ja. Het hangt van moment tot moment af. Vannacht ben ik om 5u wakker geworden van de pijn. Als het te erg wordt, neem ik een pijnstiller, al probeer ik daar mee uit te kijken.”

De blessure mag dan een dikke sportieve streep door de rekening zijn, Racing heeft er wel een supporter bij.

“Ik zal zoveel mogelijk naar de wedstrijden komen kijken. Te beginnen volgend weekend. Als ik geopereerd word, zal het even niet lukken, maar zodra het weer kan, zal ik er staan om de ploeg aan te moedigen”, besluit Stein.

Stein, heel veel succes met de operatie en revalidatie. Tot snel op Racing!