Stadsderby bij de beloften eindigt op een gelijkspel

Afgelopen zaterdag stond er een stadsderby bij de beloften op het programma.

Met een gemiddelde leeftijd van 17,5 jaar traden de beloften aan op het veld van stadsgenoot Rapid Leest, de oudste Racing speler was 20 jaar.

Na amper 9 seconden spelen keek Racing al tegen een achterstand aan, wanneer Cane Sterckx een foutje bij Racing afstrafte. De bezoekers maakten enkele minuten later handig gebruik van de ruimte die Leest weggaf en Driss Amri verschalkte doelman Arne Verschueren.
De partij ging nadien heen en weer, o.a. Anass Abattoy zorgde nog voor gevaar maar kwam jammer genoeg niet tot scoren. Leest dreigde wel via enkele hoekschoppen, maar een doelpunt zat er niet in.

Racing speelde met veel gedrevenheid maar Beni Wetshi Kamango Yangala en Amri vonden telkens de Leeste doelman op hun weg. Ook Milan Van Den Broeck en Anass Abattoy kregen nog kansen op de 1-2.

Na het snelle tegendoelpunt herstelde het jonge Racing zich in de eerste helft en speelde het complexloos.

In het begin van de tweede helft bracht Kamango Yangala via de flank aanvaller Abattoy in stelling, het schot werd echter onschadelijk gemaakt door doelman Verschueren. Doelman Loic Aguilar Espinoza moest even later nog gevat tussenkomen om Van Den Broeck het scoren te beletten.

Walid Tazani kreeg nog een mooie kans om Racing op voorsprong te brengen. Het was echter de thuisploeg die aan de overzijde op voorsprong kwam, Achley Beeckmans kopte op hoekschop de bal in doel.

Lang kon Leest echter niet lang genieten van de voorsprong, Arno Robert bracht even later immers de bordjes terug in evenwicht, ook hij kopte op hoekschop raak.

Tot twee maal toe kreeg Racing de kans om de volle buit binnen te halen, eerst was er Amri die op de doelman besloot en nadien Ah Abattoy die zijn kans gered zag door de doelman.

Bijna keek Racing opnieuw tegen een achterstand aan, gelukkig miste Van Den Broeck een reuzenkans.

Naar het einde van de wedstrijd toe dook Tim Lambrechts ook enkele malen op aan het Leestse doel, een doelpunt bleef echter uit.

Racing behaalde een gelijkspel na een aangename partij.

SK Rapid Leest: Arne Verschueren, Robbe Vandersmissen, Seppe Gielis, Glenn Leemans, Wout Franckx, Milan Van Den Broeck, Cane Sterckx, Matthias Vervloet, Thomas Dignef, Achley Beeckmans, Younes El Azrak, Thibaut De Cuyper

KRC Mechelen: Loic Aguilar Espinoza, Himanish Beynaerts, Beni Wetshi Kamango Yangala, Victor Guerre, Driss Amri, Walid Tazani, Arno Robert, Tim Lambrechts, Abdelwahed El Nasiri, Sory Bangoura, Gabriel Basous, Thierry Kalungwe, Anass Abattoy, Sean Ceulemans

Doelpunten: 9” Cane Sterckx 1-0, 16’ Driss Amri 1-1, 58’ Achley Beeckmans 2-1, 68’ Arno Robert 2-2