Seppe Brulmans komt in Racing-elftal van het Decennium: “Bedankt, iedereen!”

De Racing-fans hebben Seppe Brulmans verkozen tot beste aanvallende middenvelder van het voorbije decennium.

Na de verkiezing van Griffin De Vroe, Nils Van Delm, Bert Tuteleers, Wout Kerckhofs, Tom Pietermaat en Sabri Hmouda is Seppe de 7e speler die zo toetreedt tot het Racing-elftal van het Decennium 2010-2020.

“Het is een heel grote eer om verkozen te worden, zeker als je weet dat er op Racing serieus wat kleppers rondgelopen hebben. Daarom wil ik iedereen bedanken die voor mij gestemd heeft”, reageert Seppe in een filmpje dat jullie op onze Facebook-pagina (klik hier) kunnen bekijken.

Seppe speelde 1,5 jaar voor onze club. Het was een intense periode met veel sportieve successen, maar tegelijk ook de neergang door de financiële problemen.

“Mijn hoogtepunten op Racing? Eerst en vooral de titelmatch op Izegem. Het was mijn eerste seizoen op dat niveau en ik had een mooi aandeel in die titel. Bovendien heb ik in die match in Izegem gescoord. De ontlading na de titel blijft je voor de rest van je leven bij.”

“Dat hele seizoen was top, super en zeer leerrijk. Ik heb zelf doelpunten gescoord die ik nooit zal vergeten. Ook het jaar erna, in 2e klasse, hebben we getoond waar Racing voor staat: een trouwe achterban in de tribunes en op het veld hebben we laten zien dat we onze plaats in die 2e klasse verdienden.”

“Jammer genoeg zijn er dingen gebeurd die de bovenhand genomen hebben, maar ook in mindere periodes bleven de fans ons steunen. Ik herinner me ook matchen in Genk en Anderlecht voor de beker, dat zijn wedstrijden die je niet snel vergeet.”

“Na Racing ben ik naar Dessel gegaan, ook in 2e klasse. De combinatie tussen school in Mechelen en voetbal in Dessel was vrij goed te doen. Na Dessel volgden Helmond Sport in de Nederlandse 2e klasse en Thes Sport.”

“Vervolgens heb ik 3 jaar in 1e amateur voor Deinze gespeeld, altijd voor de titel. We zijn afgelopen seizoen met 20 punten voorsprong kampioen geworden. Ik heb daar goeie seizoenen gespeeld, maar momenteel weet ik nog niet wat de toekomst brengt (het contract van Seppe is niet verlengd, nvdr).”

Past Racing nog in de plannen van Seppe?

“Die vraag is me al verschillende keren gesteld. Zeg nooit nooit! Het is nu nog iets te vroeg om naar 3e amateur af te zakken, maar iets in mij zegt dat ik ooit nog eens op Oscar Vankesbeeck – hopelijk – kan voetballen, liefst met Racing dan.”

“Ik hoop dat ik nog even kan voetballen, bespaard blijf van blessures en dan zie ik me ooit nog wel de groen-witte kleuren dragen en hopelijk nog mooie momenten beleven met Racing.”

Foto’s van Seppe in Izegem en de matchen tegen OHL en Antwerp: