Racing zet Beringen in inhaalwedstrijd met 4 treffers opzij

Racing heeft zijn inhaalmatch tegen KVK Beringen tot een goed einde gebracht.

De onbeschikbaarheid van Bielen, De Paepe en Ventôse hadden we voor de match al meegegeven.

Net voor de aftrap kwam daar de namen van Wout Kerckhofs en Jerko Guldix bij. Beiden waren niet hersteld van de trap die ze op Turnhout incasseerden.

Toch was het Racing niet aan te zien dat coach Dave De Herdt nog eens aan zijn opstelling moest timmeren.

Het begint immers een goeie gewoonte te worden, dat snelle scoren. Na 3 minuten hing de bal al tegen de touwen toen Weuts een misverstand in de Limburgse verdediging kordaat afstrafte: 1-0.

Op het kwartier maakte Racing de 2-0. Doelman Smet trapte de bal naar voren, Carrez nam hem mee en bediende met een splijtende pass door het centrum de inlopende Weuts, die het leer in doel schoot.

Beringen stak af en toe de neus aan het venster. Iets na het uur resulteerde dat in de 2-1, niet geheel onverwacht en onverdiend.

Maar Racing zette snel orde op zaken. Met een snelle prik vond Doncos aan de tweede paal Carrez, goed voor de 3-1. En nog was het niet voorbij, want in de slotfase dreef Hmouda de bal op en bediende hij Van der Brempt, die knap afrondde: 4-1.

Meteen ook de eindstand, goed voor de tweede overwinning dit seizoen in vier wedstrijden. Met 7 op 12 kan Racing met vertrouwen Nijlen ontvangen, nu zaterdag om 20 uur op OVK.

Racing: Smet, Berben, Van der Zyp, Van Delm, B.Kerckhofs, Put, Hmouda (88′ Robert), Heyvaert (73′ Van der Brempt), Carrez, Doncos, Weuts (88′ Van Nuffel)

Doelpunten: 3′ Weuts 1-0, 16′ Weuts 2-0, 60′ Grepi 2-1, 70′ Carrez 3-1, 83′ Van der Brempt 4-1

Gele kaarten: Put, Hmouda, Carrez, Heyvaert