Racing wint de topper op KFC Lille

Racing won zaterdagavond de topper op het veld van leider KFC Lille met 1-3. De doelpunten van groen-wit werden gescoord door Carrez (2x) en Doncos.

Nog voor de start van de wedstrijd zorgden de talrijk meegereisde Racing-fans voor een geweldige sfeer in het Balsakker-stadion van Lille.

Van bij aanvang van de partij trokken de bezoekers het initiatief naar zich toe. Rond het kwartier resulteerde dat in een eerste doelpunt: een afstandsschot van Carrez vloog over de doelman mooi in de winkelhaak.

Even later was het bijna 0-2 wanneer – opnieuw – Carrez alleen voor doel opdook maar jammer genoeg op de thuisgoalie besloot. Net voor het halfuur moest Knipping gekwetst het veld verlaten, Bram Kerckhofs kwam erin.

De thuisploeg kon een  paar keer licht dreigen maar bracht groen-wit niet echt in de problemen. Even voor de pauze was er nog een scherpe counter van de bezoekers die net niet kon afgerond worden. Zo bleef het 0-1 bij de rust.

Na amper 5 minuten in de tweede helft kon Doncos een snelle aanval succesvol afronden, de 0-2 was een feit. Lille ging nadien op zoek naar de aansluitingstreffer maar doelman Hofmans kwam steeds gevat tussen.

Met nog 10 minuten op de klok lukte het de thuisploeg dan toch om te scoren. Een paar ogenblikken later maakte Carrez er op de counter – met een plaatsbal – 1-3 van. Het Racing-vak ontplofte!

Na een paar minuten extra toegevoegde tijd barstte de euforie los in het bezoekersvak, gedurende de ganse duur van de wedstrijd hadden de Racing-fans voor een ongelooflijke sfeer gezorgd en dat werd duidelijk geapprecieerd!

Achteraf dankten de spelers, de technische staf en het bestuur de meegereisde fans op sociale media voor hun onvoorwaardelijke steun.

Door deze zege verstevigt Racing zijn tweede plaats en nadert het tot op 5 punten van leider KFC Lille.