“Racing weer naar boven brengen en nieuw stadion bouwen”

François De Keersmaecker en Michel Vanstallen hebben vanavond tekst en uitleg gegeven over hun project en investering in Racing.

Ze haalden in hun betoog vier grote pijlers aan:
1- verder investeren en groeien met de jeugd
2- inzetten op sociale rol van de club in Mechelen-Noord
3- groeien met de eerste ploeg en (op amateur-niveau) plaats naast KVM opnemen
4- (bij grote voorkeur op de huidige locatie) een nieuw, multifunctioneel stadion bouwen

“Met financiële input schulden weggewerkt”

François De Keersmaecker doorbreekt na zijn vertrek bij de KBVB het stilzwijgen. Als nieuwe voorzitter van Racing wordt hij het nieuwe uithangbord van de club.

“Racing en mijn (schoon)familie, dat is een verhaal van vele tientallen jaren”, zegt François. “Ik heb een innige band met de club. Daar kadert ook mijn komst in.”

“Ik wil eerst mijn dank uitspreken aan het bestuur dat Racing de voorbije jaren heeft laten overleven. Want het is een harde strijd geweest met alle problemen die er geweest zijn.”

“Om de schulden weg te werken hebben we financiële middelen geleverd. Zo kunnen we schoon schip maken en kunnen we zeggen dat de club nu officieel schuldenvrij is. Daardoor kunnen we in onze werking eindelijk focussen op de echte taken van een voetbalclub.”

“Samen met Michel Vanstallen zal ik de grote lijnen uitzetten en zullen we grote dossiers in handen nemen. Het stadiondossier bijvoorbeeld. Verder zal ik mijn connecties in het voetbal gebruiken om Racing naar boven te brengen en zullen Michel en ik ons netwerk aanspreken om ook commercieel te groeien.”

“Zo willen we van Racing, één van de oudste clubs in het land, een vaste waarde maken in de amateurafdelingen van het Belgische voetbal. Daarnaast is de jeugdwerking mijn stokpaardje. We zullen in onze jeugd blijven investeren, zodat we ook daar een stap hoger kunnen zetten. We stellen ons open voor alle jeugd, G-voetbal en vrouwen.”
“Op deze locatie willen we nieuw stadion bouwen”

Michel Vanstallen, CEO van de Dorian Groep, begon zijn uiteenzetting met een verwijzing naar het bestuur dat 2,5 jaar geleden in de bres sprong om Racing uit de ellende te halen.

“We hebben in deze traditieclub een jong en dynamisch bestuur aangetroffen, met de 2 voeten op de grond. Met hen gaan we nu samenwerken.”

“Het eerste dat we gedaan hebben is de club financiële zuurstof geven. We kunnen nu trots zeggen dat Racing schuldenvrij is! De club heeft nu ook financiële zuurstof voor de onmiddellijke toekomst. Met andere woorden: financieel gaat het goed op Racing.”

“Ons project heeft enkele belangrijke pijlers. Zo is jeugd voor ons een prioriteit. We willen onze jongeren laten sporten en op een gezonde manier laten groeien in het leven. Daarin blijven we verder investeren.”

“Ook voor de eerste ploeg voorzien we financiële middelen. Zo willen we de club weer naar boven brengen in de amateurafdelingen. We zullen ook samenwerkingen aangaan met hogere clubs. Het is niet onze bedoeling te concurreren met KV Mechelen, maar we hebben wel een plaats naast KV.”

“Onze gemeenschapsrol is ook heel belangrijk. We nemen onze verantwoordelijkheid in Mechelen-Noord, zullen de Mechelse KMO’s aanspreken en de unieke Racing-sfeer versterken. We zullen deze gezellige en warme club verder uitbouwen.”

“Het stadion is ook een voornaam project. Want daar heeft Racing absoluut nood aan. We voeren momenteel zeer discrete gesprekken met IBO en de stad Mechelen. Die verlopen in een zeer constructieve sfeer. We willen met Racing absoluut op deze locatie blijven. We hopen de komende maanden meer info te kunnen geven over dit dossier.”

Meer evenementen organiseren op OVK

Onder leiding van François en Michel zullen er in de toekomst meer events plaatsvinden op OVK.

“Sowieso komt er op 24 en 25 mei een 3e editie van Oscarpelouza, met voetbal en veel muziek”, zegt Michel.

“Op 8 september zal Racing de organisator zijn van “Sterren op de Grasmat”. Daarin nemen 20 sterrenchefs het met hun keuken- en zaalploeg op tegen elkaar. Iedereen zal daar uiteraard welkom zijn: Mechelaars, voetbalfans en niet-voetbalfans, liefhebbers van lekker eten, enz.”

Michel besloot zijn uitleg met een uiteenzetting van de nieuwe structuur, met een vzw (voor de jeudgwerking), een cvba (voor fans-investeerders) en bvba (voor grote investeerders).

“Want laat dit duidelijk zijn: we hopen dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt om Racing weer naar boven te brengen. En we zoeken ook meer investeerders dan wijzelf, want een voetbalclub mag niet van 1 of 2 mensen afhankelijk zijn.”
Ruimte voor advertenties: