fbpx

Racing verliest, maar behoudt toch de koppositie

Racing heeft een eerste nederlaag in bijna 3 maanden geïncasseerd. Thuis was groen-wit zaterdagavond niet opgewassen tegen Witgoor Sport.

De bezoekers hadden liefst 3 volle bussen supporters meegenomen naar Mechelen. Knap van een ploeg die “slechts” 13e stond in het klassement!

Van een niveauverschil tussen koploper Racing en Witgoor was op het veld trouwens niets te merken.

In de eerste helft leek Racing wel licht overwicht te hebben, maar dat vertaalde zich niet in een doelpunt. Doncos kon slecht uitverdedigen bij de bezoekers niet afstraffen. En zo was het Witgoor dat met een strafschop op 0-1 kwam.

Niet veel later ging de bal ook voor Racing op de stip na een duidelijke overtreding in de 16. Weuts ging achter de bal staan en trapte hard binnen: 1-1.

Na de rust begon Witgoor steeds meer zijn stempel op het spel te drukken en Racing kon niet reageren. Nog voor het uur mocht Hakkens centraal te ver oprukken en zijn lage schot verdween in de hoek: 1-2.

Deed Racing helemaal niets? Neen, dat is de waarheid geweld aandoen. Maar veel verder dan wat getelefoneerde en inspiratieloze aanvallen kwam de thuisploeg niet. Al verdiende een hard schot van Carrez op de kruising een beter lot.

Maar echt dreigen deed Racing niet. De keeper van Witgoor had weinig werk op te knappen. De Mechelse supporters kregen het op hun heupen en die van Witgoor bouwden een feestje. Witgoor won de match uiteindelijk verdiend.

Ondanks deze nederlaag blijft Racing de leider in 3e amateur B. Pelt verloor immers thuis met 0-3 van Turnhout en zo staan Racing en Pelt nog altijd bovenin, allebei met 36 punten. Racing heeft wel een match minder gespeeld dan de Limburgers.

Racing speelde met: Bielen, Van der Zyp (43′ Guldix), De Paepe, W.Kerckhofs, B.Kerckhofs, Put, Hmouda, Van der Brempt (65′ Van Nuffel), Carrez, Doncos en Weuts.

Gele kaarten voor Racing: Put, Van Nuffel, Carrez.