Racing verliest de streekderby op Lyra-Lierse

Racing is er niet in geslaagd met een overwinning aan de haal te gaan. Op Lyra-Lierse ging groen-wit met 2-1 tenonder.

Lyra-Lierse had dit kalenderjaar zijn twee matchen gewonnen en wilde tegen Racing voor 9 op 9 gaan.

De thuisploeg maakte haar bedoeling meteen kenbaar met een sterke start. Lyra-Lierse drukte Racing achteruit, onze ploeg kon aanvankelijk geen vuist maken.

De kansen waren dan ook voor de thuisploeg. Doelman Senne Goossens werd een paar keer aan het werk gezet, al hoefde hij geen mirakels te verrichten.

Gaandeweg kwam Racing meer in de match en werden ook onze jongens wat gevaarlijker. Een laag schot van Jerko Guldix verdween net naast en ook een kopbal van Yasin Mrani miste het doelkader. Zo bleef het 0-0 bij de rust.

In de tweede helft was het Racing dat als eerste de neus aan het venster stak. Een doorsteekpass van Gregory Carrez kwam voor de voet van Alan Mayanga, die de doelman op zijn weg vond.

En zo was het Lyra-Lierse dat even later op voorsprong kwam. Een laag schot van Adesanya verdween in doel: 1-0.

Trainer Greg Vanderidt voerde na het doelpunt zijn eerste wissels door. Jens Heyvaert en Dries Ventôse werden afgelost door Jonas Laureys en Maxim Versteeven.

Het was Versteeven die meteen dreigde met een loopactie in de 16. Na een duel ging onze spits neer: penalty. Gregory Carrez ging achter de bal staan en trapte de gelijkmaker binnen: 1-1.

Die goal gaf Racing moed, het was het sein om er de beuk in te gooien. Lyra-Lierse moest nu op zijn beurt achteruit en de thuisdoelman moest een paar keer bij de pinken zijn.

Toch was het Lyra-Lierse dat een tweede keer wist te scoren. Een corner belandde voor de voet van invaller Vets, die van dichtbij de 2-1 scoorde.

Racing had nog een klein kwartier om de rug te rechten, maar het vet was van de soep. Het bleef 2-1, waardoor groen-wit met 2 op 15 achterblijft.

Gele kaarten voor Racing: Kerckhofs, Mayanga en Spaenhoven

Racing speelde met: Goossens, Spaenhoven, De Paepe, Kerckhofs, Ventôse (55′ Laureys), Guldix, Heyvaert (55′ Versteeven), Schaessens (82′ Knollenburg), Carrez, Mayanga en Mrani.

Kocken
Kocken