Racing verliest achter gesloten deuren op het veld van OHL

Racing speelde deze middag een oefenwedstrijd achter gesloten deuren tegen eersteklasser OHL.

Racing trok niet met zijn volledige kern naar Leuven. Op dit moment hebben de spelers bij de club nog geen verplichtingen. Sommigen hadden al een reis geboekt, anderen hadden andere afspraken.

Toch deed een onuitgegeven Racing het aardig in het jeugdcomplex van OHL. De bezoekers begonnen gretig aan de match en probeerden kansen te forceren. Het was echter OHL dat na 6 minuten kon scoren en dit na een actie op de rand van buitenspel.

We waren 20 minuten ver wanneer Mayanga kon uithalen. Thuisdoelman Cojocaru was echter bij de pinken en kon de gelijkmaker verhinderen. Leuven zette wat meer druk, maar Racing voetbalde aardig mee.

Na de pauze kregen we hetzelfde spelbeeld te zien en lange tijd zag het er naar uit dat de 1-0 tussenstand ook de uiteindelijke einduitslag zou worden.

In de 86ste minuut moest Racing-keeper Goossens een doorgebroken OHL-speler afstoppen, de ref zag er echter een foutieve tussenkomst binnen de 16 in en floot een penalty. Holzhauser zette zich achter de bal en scoorde de 2-0.

Enkele ogenblikken later werd het, opnieuw via Holzhauser, zelfs 3-0 en dit op een hoekschop die rechtstreeks binnenging. Een te zware uitslag voor een goed meevoetballend Racing.

Op 15 juli verzamelt coach Vanderidt zijn spelers voor de verdere voorbereiding van het nieuwe seizoen.

Racing speelde met: Goossens, Van Steenwinkel (78’ El Lamzi), Knollenburg, Versteeven, Hmouda, Heyvaert (85’ Addaoui), Mayanga (46’ Meskallal), Kerckhofs, Ventôse (87’ Ben Azrak), Laureys en Mrani.