Racing sprokkelt een oververdiend punt in de derby op Jong KV

Racing Mechelen heeft met een goeie prestatie een punt gepakt tegen Jong KV Mechelen.

Voor 1.500 toeschouwers nam Racing in het openingskwartier het heft meteen in handen.

Twee kansen had dat tot gevolg, maar Jonas Laureys werd een keer in de sandwich genomen en de tweede keer lag de keeper van Jong KV in de weg.

De thuisploeg kwam halfweg de eerste helft ook wat opzetten: de boomlange en sterke Stanic kopte een voorzet op de verste paal.

Veel kansen waren er voor de rust niet meer te noteren. Het publiek kreeg wel een onderhoudende wedstrijd te zien, met veel strijd en karakter aan de twee kanten.

Toch nog even dit: Jens Heyvaert scoorde na een mooie combinatie de 0-1, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Vermeend buitenspel dan toch, want tv-beelden lijken aan te tonen dat het geen offside was en de goal dus onterecht is afgekeurd.

Zie het screenshot van de bewuste fase waarbij Heyvaert wordt aangespeeld en de 0-1 gaat maken:

Beste kansen na de rust voor Racing

Na de rust probeerde Jong KV het gaspedaal in te duwen, maar na een bescheiden offensief was het toch weer Racing dat de forcing voerde.

Een kopbal van Jens De Paepe verdween centimeters naast de paal en een schuiver van Gregory Carrez had ook een beter lot verdiend.

Nog meer pech had Racing toen Jerko Guldix in de 16 kon aanleggen en Maxim Versteeven zijn schot tegen de paal devieerde. Even later trapte Carrez laag en hard, maar een KV-verdediger kon de bal net voor de lijn ontzetten.

Racing had de overwinning binnen bereik, maar het kleine beetje geluk ontbrak om het laken naar zich toe te trekken. Zo bleef het 0-0, na nog een heet standje voor het Racing-doel in het absolute slot.

Een mooie prestatie van Racing, dat luidkeels werd aangemoedigd door 500 supporters. Het oververdiende punt is het eerste in 2024. Volgende week zaterdag zet groen-wit de jacht op een eerste driepunter voort, thuis tegen Hades Hasselt.

Racing speelde met: Goossens, Spaenhoven, De Paepe, Kerckhofs, Mrani (85′ Ventôse), Guldix, Knollenburg (71′ Schaessens), Heyvaert, Carrez, Mayanga en Laureys (71′ Versteeven).

Gele kaarten voor Racing: Heyvaert, Guldix en Kerckhofs