Racing-sprokkels: schorsing De Paepe, deadline Lierse en bewerking van spandoeken

In dit artikel bundelen we enkele kleinere, maar daarom niet minder belangrijke berichtjes.

De Paepe 1 match out

Beginnen doen we met Jens De Paepe. Onze centrale verdediger kreeg afgelopen zaterdag in de slotfase van de match tegen Lille United een rode kaart.

In een ogenschijnlijk onschuldig opstootje werd Jens door de ref van het veld gestuurd. Er volgt een schorsing van 1 wedstrijd die ingaat op 23 september.

Dat betekent dat Jens zal ontbreken in de bekerwedstrijd op Lierse Kempenzonen, op zaterdag 24 september.

De club heeft overwogen om beroep aan te tekenen tegen de schorsing, maar uiteindelijk is – ook in overleg met Jens zelf  – beslist dat de competitie voorrang heeft op de beker.

Deadline inschrijvingen Lierse

Zoals eerder aangekondigd kan iedereen die de bekerwedstrijd op Lierse wil bijwonen zich inschrijven voor de (verplichte) bustrip naar het Lisp.

Inschrijven doe je via supportersclub Mechelen-Noord in het chalet, supportersclub Adegem in café Citadel en/of via de Racing Business Club. Klik hier om er alle details over te lezen.

De deadline voor inschrijvingen is woensdag 21 september. Schrijf je dus ten laatste op dinsdag 20 september in voor deze derby in de Croky Cup.

Spandoeken brandveilig maken

Wie spandoeken heeft en die graag ophangt tijdens wedstrijden in het Oscar Vankesbeeckstadion, moet een bewijs van brandveiligheid kunnen tonen.

Omdat heel wat oudere spandoeken in omloop zijn die niet over dat certificaat beschikken, kan iedereen – op kosten van RC Mechelen – zijn spandoeken met een speciaal product op zondag 9 oktober tussen 13u en 16u brandveilig laten maken op de club.

Zodra jouw spandoek op 9 oktober brandveilig gemaakt is, krijg je een certificaat en mag je het doek ophangen in het stadion.

Supporters die een spandoek hebben dat al brandveilig is, kunnen dat certificaat op zondag 9 oktober meenemen en tonen, zodat alles wettelijk in orde is en we OVK weer kunnen volhangen met al die schitterende spandoeken.